«Δεν αντέχεται να βλέπεις να σου σκοτώνουν το παιδί on camera»

15/02/2024
από
Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ στο κέντρο της Αθήνας στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Στη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσε και ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμης Κωστόπουλος, ο οποίος διαψεύδοντας ότι ο γιος του είχε προβλήματα υγείας, κατέθεσε πως παρακολούθησε τα βίντεο που αποτύπωναν τη βαναυσότητα των χτυπημάτων των κατηγορουμένων προς τον ακτιβιστή «με βουρκωμένα μάτια, όσο γινόταν». «Το παρακολούθησα αλλά δεν αντέχεται να βλέπεις να σου σκοτώνουν το παιδί on camera. Κανένας γονιός να μην έρθει σε αυτή τη θέση». «Εναν άνθρωπο πώς μπορείς να τον χτυπάς λυσσαλέα με τέτοια μανία;», διερωτήθηκε.

«Οι δύο κατηγορούμενοι, αφού κάνανε τα χτυπήματα που περιγράφετε, τι κάνανε μετά;», ρωτήθηκε. «Τίποτα. Ο ένας πήγε στο σπίτι του και ο άλλος φρόντιζε να κατηγορεί “τον ναρκομανή, τον παλιόπουστα”» απάντησε ο κ. Κωστόπουλος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσαν, επίσης, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, οι οποίοι αποδόμησαν εύκολα τη ρητορική της υπεράσπισης, που προσπαθούσε να χρεώσει τον θάνατο σε παθολογικά αίτια ή στο AIDS,

με πληροφορείς από efsyn.gr και ZackieOh Justice Watch
Δες και αυτό!