Χώρισαν τις θέσεις gay ζευγαριού για να κάτσει μαζί ένα straight ζευγάρι

31/07/2018
από

Το περιστατικό συνέβη σε πτήση της Alaska Airlines, όταν ζητήθηκε από ένα gay ζευγάρι να χωριστεί, ώστε να καθίσει ένα straight ζευγάρι.

H Alaska Airlines εξήγησε, ότι όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος, όταν και τα δύο ζευγάρια είχαν κλείσει τις ίδιες premium θέσεις. Το θέμα, όμως, ήταν άλλο. Το πρόβλημα ήταν, ότι είπαν στο gay ζευγάρι να αλλάξει θέση ένας εκ των δύο, επειδή το straight ζευγάρι ήθελε να κάτσει μαζί, αλλιώς θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος!

Ο David Cooley είναι γνωστός gay επιχειρηματίας και CEO του West Hollywood gay hotspot, “The Abbey” . Ο Cooley, λοιπόν, έτυχε να είναι ένας εκ των δύο και δε δίστασε, βέβαια, να ανεβάσει την όλη ιστορία στο Facebook.

Έγραψε:

Δε μου έχουν ξανακάνει τέτοια διάκριση, ενώ ταξιδεύω, ποτέ στο παρελθόν. Ταξιδεύοντας με πτήση της Alaska Airlines #1407 από το διεθνές αεροδρόμιο John Kennedy στο LAX, αναγκάστηκα να υποστώ την ειδική διακριτική μεταχείριση ενός straight ζευγαριού, σε βάρος μου. Ενώ, η παρέα μου κι εγώ, είχαμε καθίσει στις θέσεις που είχαμε κλείσει, μας πλησίασε μία αεροσυνοδός και ζήτησε από τον φίλο μου να αλλάξει θέση, και από την premium να πάει στα αεροπορικά καθίσματα, με σκοπό να κάτσει μαζί στην premium ένα straight ζευγάρι. Του έδωσαν, μάλιστα, την επιλογή, ή να αλλάξει θέση και να φύγει από την premium, ή να κατέβει από το αεροσκάφος. Δε μπορώ να πιστέψω, ότι μία αεροπορική εταιρία, σήμερα και σε αυτήν την ηλικία, θα έδινε σε ένα straight ζευγάρι αυτήν την ειδική διακριτική φροντίδα, με βάρος ενός gay ζευγαριού, και θα το τραβούσε τόσο, που να ζητά να φύγουμε. Δε θα ξαναταξιδέψω ποτέ ξανά με την Alaska Airlines, ούτε και με την Virgin Airlines Group, με την οποία συνεργάζεται. Ευχαριστώ την Delta Air Lines, που μας επέστρεψε σπίτι με ασφάλεια. Αν είσαι ένα #LGBT άτομο, σε παρακαλώ, ξόδεψε τα χρήματά σου σε αεροπορικές εταιρίες, που είναι φιλικές προς τα LGBT άτομα, όπως είναι η Delta.

Εκπρόσωπος της Alaska Airlines δήλωσε:

Κατά την επιβίβαση στην πτήση 1407, κατά λάθος, δύο ζευγάρια έκλεισαν τις ίδιες θέσεις στην Premium Class. Αλλάξαμε τη θέση του ενός, από την premium θέση, στην οικονομική. Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για το περιστατικό, ερευνούμε την κατάσταση με λεπτομέρεια, ενώ έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους επιβάτες, με σκοπό να επανορθώσουμε. Η Alaska Airlines δείχνει μηδενική ανοχή στις πολιτικές διακρίσεων κάθε είδους, και οι υπάλληλοί μας σέβονται την συμπεριληπτικότητα τόσο των επιβατών μας, όσο και μεταξύ των υπαλλήλων.




Δες και αυτό!