1 εκατομμύριο άτομα στο Pride του Λονδίνου – Μοναδικές εικόνες

08/07/2018
από

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν και 30.000 συμμετείχαν στην παρέλαση του φετινού Pride του Λονδίνου.

Η παρέλαση ξεκίνησε το μεσημέρι από το σταθμό Oxford Circus του Λονδίνου και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Trafalgar Square, με τη συμμετοχή 472 οργανώσεων.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ανέφερε ότι δε μπορεί να εκτιμήσει ακριβώς το ποσό των επισκεπτών για το Pride. Ωστόσο, αναμένεται να ανακοινωθεί και πιθανόν να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan και η υπουργός Γυναικών και Ισότητας Penny Mordaunt έκοψαν την κορδέλα για να ξεκινήσει η παρέλαση.

Δυστυχώς, λίγο αργότερα, ένα μικρό group από αντι-τρανς λεσβίες ακτιβίστριες ξάπλωσαν στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο, η παρέλαση προσπέρασε και κύλησε ομαλά.

Εκπρόσωπος του Pride του Λονδίνου δήλωσε στο GSN: «Δεδομένου του ζεστού καιρού και για λόγους ασφάλειας, η ομάδα της παρέλασης είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει. Δεν εγκρίνουμε την προσέγγιση και το μήνυμά τους κι ελπίζουμε ότι οι ενέργειες ενός πολύ μικρού αριθμού ανθρώπων δεν επισκιάζουν τα μηνύματα των 30.000 ατόμων που παρέλασαν σήμερα.




Δες και αυτό!