Μόλις το πιο ομοφοβικό αστυνομικό τμήμα της Αυστραλίας ύψωσε μια rainbow σημαία

27/02/2018
από

Τη σημαία του ουράνιου τόξου ύψωσε για πρώτη φορά το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας NSW (Νέα Νότια Ουαλία) στην Αυστραλία.

Η σημαία θα ανεμίζει στις αστυνομικές εγκαταστάσεις για μία εβδομάδα στα πλαίσια της 40ης διοργάνωσης του Gay & Lesbian Mardi Gras, στο Σίνδνεϊ.  Το Mardi Gras είναι ένα από τα μεγαλύτερα LGBTI φεστιβάλ στον κόσμο με μεγάλο οικονομικό όφελος για την πόλη.

Αν και δεν πρόκειται για το πρώτο αστυνομικό τμήμα που υψώνει μια rainbow σημαία στις εγκαταστάσεις του, η συγκεκριμένη κίνηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας το συγκεκριμένο τμήμα έχει μεγάλη ιστορία ομοφοβικών και τρανσφοβικών συμπεριφορών.

Το 2016, το τμήμα ζήτησε συγγνώμη από τους 78 άτομα που συμμετείχαν στο Mardi Gras, για την άδικη σύλληψη και τη βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Επίσης το 2016, τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούσαν το τμήμα για κουλτούρα ομοφοβίας στο εσωτερικό του. Υποστήριξαν μάλιστα ότι κατηγορήθηκαν για ναρκωτικά λόγω «ομοφοβικής προκατάληψης» και διάκρισης λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

‘Μια σημαντική ευκαιρία’

Ο αστυνομικός που ύψωσε την πρώτη σημαία ουράνιου τόξου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια «σημαντική ευκαιρία» σχετικά με τα LGBTI θέματα.

«Έχουμε προχωρήσει πολύ και το ότι υψώνουμε τη σημαία του ουράνιου τόξου αποδεικνύει τις ισχυρές σχέσεις που δημιουργήσαμε και καλλιεργούμε με τους ανθρώπους και τους οργανισμούς της LGBTI+ κοινότητας», δήλωσε ο Tony Crandell.

«Είναι σημαντικό να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία και να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου.”

Το τμήμα, επίσης, θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην παρέλαση του Mardi Gras, το ερχόμενο Σάββατο.




Δες και αυτό!