Άγιοι Ανάργυροι: ΕΔΕ για τη γυναικοκτονία έξω από αστυνομικό τμήμα

02/04/2024
από
Μια ακόμα γυναικοκτονία σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με θύμα μια 28χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών. 

Ο δράστης, ένας 39χρονος άνδρας, μαχαίρωσε την πρώην σύντροφό του με αιχμηρό αντικείμενο κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δυστυχώς, η 28χρονη κατέληξε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες των αστυνομικών, καθώς η 28χρονη πριν δολοφονηθεί βρισκόταν εντός του αστυνομικού τμήματος.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη γυναικοκτονία, η γυναίκα είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από φιλικό της πρόσωπο, με σκοπό να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της. Συγκεκριμένα, η 28χρονη είχε χωρίσει με τον γυναικοκτόνο από το 2020, καθώς επίσης είχε καταθέσει και μήνυση εναντίον του για βιαιοπραγία και βιασμό, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα.

Όταν όμως χθες τον είδε να την περιμένει έξω από το σπίτι της, η 28χρονη μεταφέρθηκε μαζί με φίλο της στο τμήμα την περιοχής. Αφού έκανε καταγγελία σε βάρος του δράστη, η κοπέλα ζήτηση περιπολικό για τη μεταφορά της στο σπίτι, καθώς φοβόταν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της είπαν ότι αυτό δεν είναι δυνατό, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κάποιο περιπολικό διαθέσιμο.

Η ίδια κάλεσε την άμεση δράση, ώστε να γυρίσει σπίτι της με ασφάλεια, αλλά την ώρα που μιλούσε με το «100», ο δράστης της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, με τον φίλο της να μην μπορεί να αντιδράσει. Στη συνέχεια, ο γυναικοκτόνος αυτοτραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ακόμα.
Δες και αυτό!