Ένα πρωτοποριακό φιλανθρωπικό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Ένα νέο πρωτοποριακό φιλανθρωπικό άλμπουμ με μουσική από LGBTQ καλλιτέχνες από μερικές από τις πιο αντι-gay χώρες του κόσμου πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Οι Rainbow Riots αναρτίζονται από LGBTQ καλλιτέχνες από χώρες όπως η Ουγκάντα, το Μαλάουι κι η Τζαμάικα, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση πάνω από μία δεκαετία κι η βία κατά της gay κοινότητας από τους πολίτες, αλλά και τις αρχές είναι ευρέως διαδεδομένη.

Εκτός από το γεγονός ότι συμβάλλουν στη λάμψη και την αναγνώριση της gay ζωής σε μερικές από τις πιο καταπιεστικές αντι-gay χώρες στον κόσμο, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο αντλούνται από τις πωλήσεις του ρεκόρ θα πάνε στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα LGBT+.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνουν έναν παράξενο ράπερ από το Μαλάουι και καλλιτέχνες από την Ουγκάντα ​​- αλλά και πολλοί άλλοι, που επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι λόγω της απειλής που υπάρχει στις χώρες καταγωγής τους.

Ένας καλλιτέχνης της Ουγκάντα λέει: «Οι ζωές μας βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο – δεν βοηθά εάν παραμείνουμε ήσυχοι» .

Το Rainbow Riots δημιουργήθηκε από τον Σουηδό καλλιτέχνη και ακτιβιστή Petter Wallenberg, ο οποίος ξεκίνησε το έργο, αφού βρέθηκε στη μέση μιας βίαιης αστυνομικής επιδρομής στο Ugandan Pride το καλοκαίρι του 2016.

Ο Wallenberg δηλώνει: «Φανταστείτε ότι η ύπαρξή σας είναι έγκλημα κι ότι η αστυνομία, οι αρχές κι ο όχλος σας κυνηγούν μόνο και μόνο επειδή είστε αυτές/αυτοί που είστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα των LGBTQ ανθρώπων σε πολλές χώρες του κόσμου. Δημιούργησα τους Rainbow Riots ως κίνημα για την καταπολέμηση τυραννίας με σκοπό την ελευθερία» .

Το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ είναι το «Equal Rights» . Το τραγούδι αυτό έχει ήδη συμπεριληφθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας των «Παγκόσμιων Στόχων» του ΟΗΕ: μια πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.

Το Rainbow Riots κυκλοφορεί στις 16 Ιουνίου, ενώ ήδη έχει προηγηθεί το single «Equal Rights» από τις 17 Μαΐου.