ΗΠΑ: σύλληψη άνδρα μετά από βίαιες απειλές προς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

07/04/2023
από
Ένας άνδρας κατηγορείται για παραβίαση νόμου που απαγορεύει την εκφορά απειλών πέρα από τα σύνορα της πολιτείας, επειδή φέρεται να άφησε στην Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένα απειλητικό φωνητικό μήνυμα, απειλώντας ότι θα διαπράξει “σφαγή”, ως απάντηση στους πρόσφατους πυροβολισμούς σε σχολείο του Νάσβιλ.

Σύμφωνα με το them, ο Adam Michael Nettina, ένας 34χρονος άνδρας από το West Friendship του Μέριλαντ, κατηγορήθηκε την Τρίτη για διαπολιτειακή επικοινωνία με απειλή τραυματισμού, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εάν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Ο Nettina φέρεται να τηλεφώνησε στο γραφείο της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ουάσιγκτον περίπου στις 11:21 μ.μ. στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με την ποινική δίωξη. Άφησε ένα φωνητικό μήνυμα που αναφερόταν στους πυροβολισμούς της 27ης Μαρτίου στο Covenant School του Νάσβιλ, λέγοντας: «Θα πυροβολείτε τα σχολεία μας τώρα; Έτσι θα γίνετε;».

«Θα σκοτώσετε μικρά παιδιά. Απλά θα σφάξετε γαμημένα μικρά παιδιά», συνέχισε ο τηλεφωνητής, σύμφωνα με την καταγγελία. «Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, περιμένουμε, περιμένουμε. Και αν θέλετε πόλεμο, θα έχουμε πόλεμο. Και θα σας σφάξουμε κι εμείς, γαμώτο».

Το φωνητικό μήνυμα φέρεται να περιείχε την απειλή ότι «θα σας κόψω το λαιμό» και «θα σας φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι».

«Δεν πρόκειται να δώσουμε δεκάρα», καταλήγει η απομαγνητοφώνηση. «Εσείς αρχίσατε αυτές τις μαλακίες. Θα μας σκοτώσετε; Εμείς θα σας σκοτώσουμε δέκα φορές περισσότερο».

Οι αρχές λένε ότι μπόρεσαν γρήγορα να εντοπίσουν την κλήση στην κατοικία της Nettina. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τη Δευτέρα είχε μια πρώτη εμφάνιση στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βαλτιμόρη.

Αν και η τρανς ταυτότητα του ατόμου που διέπραξε το μακελειό στο Νάσβιλ δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι δεξιοί πολιτικοί και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες χρησιμοποίησαν αμέσως τον πυροβολισμό για να ενισχύσουν την τρανσφοβική ρητορική.

Σε απάντηση του απειλητικού τηλεφωνήματος, η Elizabeth Bibi, εκπρόσωπος της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε στο ABC News ότι «η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δέχεται επιθέσεις στα πολιτειακά κτίρια σε όλη τη χώρα και στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Καθώς βλέπουμε πολιτικούς να διαδίδουν μίσος και φόβο με αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική, είδαμε τις φυσικές απειλές προς την κοινότητά μας να πολλαπλασιάζονται – από ένοπλους άνδρες στις παρελάσεις Υπερηφάνειας, σε απειλές βίας κατά τοπικών drag shows σε βιβλιοθήκες, σε απειλές για βόμβα σε παιδικά νοσοκομεία, στη συνεχή αύξηση της θανατηφόρας βίας κατά μελών της κοινότητάς μας, ειδικά κατά των μαύρων τρανς γυναικών», πρόσθεσε η Bibi.

Οι απειλές για επιθέσεις σε ιδρύματα που συνδέονται με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, έστω και χαλαρά, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, εκτεινόμενες από τα τοπικά γκέι μπαρ μέχρι, ναι, το λεξικό Merriam-Webster. Δυστυχώς, αυτή η βία φαίνεται πολύ πιθανό να συνεχιστεί όσο το αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ συναίσθημα συνεχίζει να εξαπλώνεται στη δεξιά.
Δες και αυτό!