Στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στην queer έκθεση “ΗΕ2017 questioning and queering masculinities”, η οποία ξεκινά στις 31 Μαρτίου, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα η νέα art-porn ταινία του Μενέλα Σιαφάκα με τίτλο Symposium: an athenian rawmance.

Όπως μας προδίδει ο τίτλος (αλλά κι ο δημιουργός της) η δομή της ταινίας είναι εμπνευσμένη από το Συμπόσιο του Πλάτωνα. Μέσα απ΄αυτή, μια καλοκαιρινή ιστορία ενός gay έρωτα – απ΄αυτούς που οι περισσότεροι έχουμε ζήσει- κλέβει την προσοχή μας, “θίγοντας” στερεότυπα και συνήθειες γύρω από την ομόφυλη σεξουαλικότητα. Κι όχι μόνο…

Ας δούμε, όμως, καλύτερα τι έχει να πει ο σκηνοθέτης και ηθικά υπεύθυνος Μενέλας Σιαφάκας…

Οι πρωταγωνιστές: Γιάννης Μασκίδης (αριστερά), Nico Deen (δεξιά)

Ποιο είναι το θέμα της ταινίας σου;

Μου είναι πάντα δύσκολο να περιγράψω τις ταινίες μου. Μιλάμε για ένα art-porn, δεν έχει συγκεκριμένο θέμα, όμως έχει: ήλιο, θάλασσα, τουριστικά αξιοθέατα, σεξ στην παραλία και πολύ αμπελοφιλοσοφία. Η δομή της ταινίας είναι εμπνευσμένη από το Συμπόσιο του Πλάτωνα και μέσα μιλάμε και για αυτό. Με κάποια έννοια είναι μια ιστορία καλοκαιρινής γνωριμίας στην παραλία όπου γνωρίζεις κάποιον, κάνεις πολύ καλό σεξ, λες χιλιάδες βλακείες και ίσως δεν ξαναβλέπεσαι ποτέ. Αλλά για όση ώρα είστε μαζί υπάρχει μια πολύ δυνατή σχέση λόγω του τοπίου και των συνθηκών.

Πώς αντιμετωπίζει τα στερεότυπα γύρω από την εικόνα ενός σύγχρονου gay;

Μιλάμε ξεκάθαρα και αντιμετωπίζουμε όλα τα στερεότυπα σε αυτή την ταινία. Οι πρωταγωνιστές και είναι και σπάνε στερεότυπα. Υπάρχει κουβέντα για αρρενωπότητα και θηλυπρέπεια, για masc4masc, για ναρκωτικά, για clubbing, για σεξ, για την ιστορία της σεξουαλικότητας, για την ιστορία του ελληνικού gay κινήματος. Υπάρχει μια υπέροχη αναφορά στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο που είμαι σίγουρος ότι θα τον κάνει να γελάσει. Έχω την αίσθηση και ελπίζω ότι η ταινία αυτή θα συζητηθεί περισσότερο για αυτά που λέγονται παρά για το σεξ.

Πώς αισθάνεσαι που η πρεμιέρα θα γίνει στα πλαίσια της ΗΕ2017;

Αισθάνομαι σαν την Jennifer Lawrence στα Oscars: γοητευμένος και περήφανος, αλλά κυρίως ζαλισμένος. Είχα ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή μου στην έκθεση με τρεις φωτογραφίες, όταν άρχισα επιτέλους να μοντάρω την ταινία. Όταν είδα το πρώτο draft είδα ότι ταιριάζει γάντι στο θέμα της έκθεσης: questioning and queering masculinities, την έδειξα στους επιμελητές με την ελπίδα να την συμπεριλάβουν στην εκδήλωση με τις video προβολές. Τους άρεσε τόσο πολύ που ήθελαν να την κάνουν κεντρική προβολή της βραδιάς με το status παγκόσμια πρεμιέρα. Χαίρομαι πολύ που θα εκπροσωπήσω την χώρα μας μαζί με τον φίλο μου και φωτογράφο τον Νίκο Σταματόπουλο σε μια έκθεση που θα έχει φωτογράφους και καλλιτέχνες, όπως ο Slava Mogutin, Bruce La Bruce και Matt Lambert. Επίσης, είμαι κατενθουσιασμένος που θα γνωρίσω τον Cazwell και την Amanda Lepore στα εγκαίνια της έκθεσης. Θα είναι μια μεγάλη queer γιορτή που τόσο χρειάζεται η Αμερική με όλα αυτά που της συμβαίνουν.

SONY DSC

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου


Credits

Director: Menelas

Starring: Giannis Maskidis and Nico Deen

Introducing: Darras Hole and Cortoputo

Original Soundtrack: ION http://ionmusik.com/

Homo Made Films 2017

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!