Τα queer άτομα είναι συνήθως τα πιο αυθόρμητα πλάσματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ειδικά όταν μιλάμε για το φλέρτ. Όμως, αρκετές φορές συμβαίνει κάποιο άτομο να είναι κάπως περισσότερο φιλικό μαζί μας, να μας φλερτάρει, να μας γουστάρει και να μην το καταλάβουμε…και κατόπιν εορτής να σκεφτόμαστε: “Σοβαρά τώρα; Πώς γίνεται να μην το καταλάβω;

Πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις πότε ένα άτομο σε θέλει, ή απλά είναι ευγενικό και φιλικό μαζί σου. Έχει σημασία η γλώσσα του σώματος, το πού πέφτει το βλέμμα του, αν κάνει παύσεις κι αν σε αγγίζει. Αν απλά γελάει ή σε αγγίζει, ενώ σου μιλάει δε σημαίνει, ότι απαραίτητα την έχει πατήσει μαζί σου. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί απλά να είναι ένα εξωστρεφές άτομο.

Οπότε, για να μη μπερδεύεσαι, συγκεντρώσαμε εδώ έξι αξιόπιστα σημάδια, που μπορείς να εντοπίσεις για να σιγουρευτείς για τα συναισθήματα του άλλου ατόμου και να έχεις μία κάποια βεβαιότητα πριν αρχίσεις να ελπίζεις και να κάνεις κινήσεις.

1. Σε κοιτάει στα μάτια

Η οπτική επαφή είναι το Α και το Ω. Αν σε κοιτάει στα μάτια και επιμένει το βλέμμα του πάνω σου, ή αν σε κοιτάει, αλλά μόλις το εντοπίσεις, κατεβάζει γρήγορα το βλέμμα, τότε κάτι παίζει. Είτε πρόκειται για ένα πολύ έντονο βλέμμα που καρφώνεται πάνω σου είτε είναι διακριτικό και ντροπαλό, σε κάθε περίπτωση έλεγξε τον τρόπο που σε κοιτάει.

2. Σε αγγίζει

Το άγγιγμα είναι σημαντικό σημάδι που δείχνει έντονο ενδιαφέρον. Αν αφήνει το χέρι της/του στον μηρό σου, μάλλον σε θέλει. Αν γελάει και ακουμπάει το χέρι της/του στον ώμο σου, ξανά, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να σε γουστάρει. Γενικά, όταν βρίσκει “δικαιολογίες” για να σε αγγίξει, από το να διορθώσει τον γιακά σου μέχρι το να βγάλει ένα ψιχουλάκι από πάνω σου, κάτι παίζει.

3. Όταν το αγγίζεις το σώμα ανταποκρίνεται

Αφήσεις το χέρι σου στο πόδι της/του και δεν απομακρύνεται, ή ακόμη καλύτερα, κάνει κι εκείνο το ίδιο. Σε αφήνει να ακουμπήσεις τον ώμο της/του και γέρνει προς το μέρος σου. Αυτά είναι καλά σημάδια. Αντίθετα, αν παρατηρήσεις ότι αισθάνεται άβολα ή απομακρύνεται, τότε κόφ’ το, γιατί μάλλον δεν της/του αρέσει αυτό που γίνεται.

4. Βρίσκει ευκαιρίες να είναι μαζί σου


Εμφανίζεται σε μέρη που συχνάζεις, προσπαθεί να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου, ή επιδιώκει, όλο και πιο συχνά, να εξασφαλίσει μία ευκαιρία να σε συναντήσει prive, χωρίς παρέα.

5. Γελάει με τα αστεία σου


Ό,τι κρυάδα και να βγει από το στόμα σου τη θεωρεί, μάλλον, ξεκαρδιστική και γελάει μέχρι δακρύων. Μην παίρνεις θάρρος, ότι ξαφνικά απέκτησες αίσθηση χιούμορ, εκεί που δε φημίζεσαι γι’ αυτό, απλά σε γουστάρει. Και μάλιστα πολύ.

6. Στο λέει


Οι φίλοι, όταν περνούν καλά και κανονίζουν να ξαναβρεθούν δε χρειάζεται να το πουν. Απλά περνούν όμορφα και το επόμενο ΣΚ κανονίζουν να κάνουν κάτι casually. Οι φίλοι, δε χρειάζεται να πουν κάτι του τύπου: “Περάσαμε πολύ ωραία σήμερα που βρεθήκαμε, να το ξανακανονίσουμε κάποια στιγμή” , οπότε, αν θεωρήσει απαραίτητο να πει κάτι τέτοιο, μάλλον σε θέλει.

Έντεκα σινιάλα που δείχνουν ότι ερωτεύεσαι σύμφωνα με έρευνες