Το πρώτο τραγούδι για τον gay στοματικό έρωτα γράφτηκε το 1973 από έναν καουμπόι

03/02/2017
από

Πριν ακόμη γίνει της μόδας το “Brokeback mountain”, ήδη από το 1973 ένας κτηνοτρόφος στην αγροτική Ουάσινγκτον, γιος ιδιοκτητών μιας φάρμας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων κυκλοφόρησε το πρώτο και μάλλον μοναδικό gay κάντρυ άλμπουμ.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μόνο σε 1000 αντίτυπα, οπότε δεν έγινε γνωστό και αποτέλεσε έναν gay αστικό μύθο. Σαράντα χρόνια αργότερα το Lavender Country ανακαλύφθηκε και οι κριτικοί το υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό ως «μια ηχηρή και υπέροχη … μια σπάνια πράξη ανδρείας και ειλικρίνειας».

Το These C*cksucking Tears είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που κυκλοφόρησε το 2016, σε σκηνοθεσία Dan Taberski, με πρωταγωνιστή τον δημιουργό του Lavender Country, τον 70χρονο πια μουσικό Patrick Haggert.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία κάποιου που ανακαλύπτει την ταυτότητά του κι, όπως λέει ο ίδιος ο Haggerty: “τραγουδάει την αλήθεια του”.

Η μουσική αποτέλεσε το μέσον που τον βοήθησε στην ελευθερία με αποκορύφωμα της ωραίας αυτής διαδρομής, όπως λέει ο ίδιος, την κυκλοφορία του Lavender Country.




Δες και αυτό!