Mama-Roux: 5 χρόνια “ταξίδια” στις κουζίνες του κόσμου

15/12/2016

Ήταν πριν από 5 χρόνια όταν το MamaRoux, το πιο multi-ethnic μαγαζί της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του στον πεζόδρομο της Αιόλου προκαλώντας αίσθηση στο κοινό, αφού κατάφερε να γίνει αμέσως ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πρωτεύουσας. Το νόστιμο φαγητό, οι αυθεντικές ethnic συνταγές, η urbancool ατμόσφαιρα καθώς και μία πολυεθνική ομάδα, η οποία εμπνέεται από τις συνταγές και τις τεχνικές της διεθνούς κουζίνας, είναι κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας.

Φέτος, το MamaRoux κλείνει 5 χρόνια ζωής και το γιορτάζει μέσα από το ανανεωμένο μενού του. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια –multiethnic πιάτα και αυθεντικές συνταγές από μακρινές κουζίνες του πλανήτη– Ταϋλάνδη, Ινδία, Γαλλία, Κίνα, Η.Π.Α, Μέση Ανατολή-. Στο «γύρο του κόσμου» προστίθεται τώρα η Ιαπωνία, η Ταιβάν, η Κορέα κ.α με επιλογές ανάμεσα σε Μole Poblano (κεφτεδάκια κοτόπουλου με achiote και σάλτσα mole), Char Siu Bao (ψωμάκια ατμού με κινέζικο BBQ), Ramen Bowl & Veggie Ramen Bowl (οι διάσημες σούπες με noodles κάθε μέρα σε διαφορετικές εκδοχές), τριλογία Korean Bulgogi (βοδινό bulgogi, kimchi και τηγανητό ρύζι με αβγό), Tostadas και Enchiladas κατευθείαν από το Μεξικό ενώ το Ramen Burger με bun από Ramen noodles θα συνεχίσει να προκαλεί αίσθηση ως το πιο ανατρεπτικό burger της Αθήνας.

Tα νέα πιάτα επιμελείται o chef Βασίλης Σπόρος ενώ η ομάδα της κουζίνας εξακολουθεί να παραμένει μια μεγάλη πολυπολιτισμική οικογένεια τα μέλη της οποίας προσθέτουν γνώση για τις γευστικές παραδόσεις του τόπου τους.

H ομάδα του Μama-Roux

Για την ομάδα του ΜamaRoux το φαγητό είναι μνήμη και δημιουργία– φέρνει στο μυαλό εικόνες γνώριμες ή μακρινές, εμπειρίες και στιγμές. Ό,τι κι αν σημαίνει το φαγητό για τον καθένα μας, το σίγουρο είναι ότι το menu του ΜamaRoux αποτελεί πρόσκληση σε μια μοναδική εμπειρία, σε ένα «ταξίδι» στις διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες του κόσμου.


Ήξερες ότι…

  • Ο πολυπράγμων John Higgins άνοιξε το Μama-Roux στην Αιόλου – έναν από τους πιο κεντρικούς πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήναςτον Οκτώβριο του 2011.
  • Το όνομα Mama-Roux προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Dr. John, διάσημου μουσικού της Ν. Ορλεάνης.
  • Για πρώτη φορά συνυπήρξαν με τον πιο αρμονικό τρόπο, το Μεξικό, η Μέση Ανατολή, η Ταυλάνδη, η Νέα Ορλεάνη και πολλά άλλα μέρη του κόσμου σε ένα μενού, σε μία κουζίνα, σε ένα τραπέζι.
  • Ο John πιστεύει ότι το ποιοτικό ethnic φαγητό δεν προέρχεται από κάποιο concept αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους που το γνωρίζουν και το αγαπούν – γι’ αυτό και η κουζίνα «σφίζει» από πολύπολιτισμικότητα.
  • Το κοτόπουλο Tandoori είναι bestselling πιάτο. Δεν έχει βγει από το menu ούτε για μία μέρα!
  • Το ΜamaRoux υπήρξε πρωτοπόρος στην καθιέρωση του κυριακάτικου brunch ως αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων.
  • Οι «γιορτές δρόμου» που διοργανώνει γίνονται αντικείμενο συζήτησης για μέρες. Mεξικάνικες φιέστες, Χ-Μas parties, Southern BBQ parties με live μουσική και street food, «φέρνουν» κουλτούρες μακρινών τόπων στο κέντρο της Αθήνας και ενώνουν πολιτισμούς.
  • Kάθε τραπέζι στο ΜamaRoux περιλαμβάνει πιάτα από τουλάχιστον 2-3 διαφορετικές κουζίνες του πλανήτη– ο απόλυτος ορισμός του multiethnic.

Διεύθυνση: Αιόλου 48, Αθήνα 105 60,

Τηλέφωνο: 213004 8382




Δες και αυτό!