“Το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας παραμένει ρατσιστικό και ομοφοβικό”

08/12/2016

Το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας εμμένει στη ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία του παρελθόντος του, όπως ισχυρίζεται πρώην gay μέλος του.

Ο λόγος για τον 19χρονο φοιτητής Νομικής, Γκιγιόν Λαρόζ, που δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ψηφοφόροι αλλά και μέλη του κόμματος τον αποκαλούσαν «παιδεραστή» και «πράκτορα» της LGBT κοινότητας. Η συνεχής διαδικτυακή παρενόχληση τον ανάγκασε να παραιτηθεί, ενώ δεν άργησε να καταλάβει ότι το κόμμα δεν είχε γίνει κοινωνικά πιο προοδευτικό, όπως πίστευε.

Ο Λαρόζ έγινε μέλος του κόμματος πριν από ένα χρόνο, μετά από προτροπή φίλων του. Ο ίδιος πίστευε πως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν είχε ξεφύγει από την κατεύθυνση που είχε όλα αυτά τα χρόνια και πως πλέον υπερασπιζόταν την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας από μια πιο προοδευτική σκοπιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαρόζ ισχυρίζεται πως ζήτησε βοήθεια από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπότ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος του εξομολογήθηκε πως είναι επίσης θύμα τέτοιου είδους φραστικών επιθέσεων και τον προέτρεψε να αγνοήσει τους επικριτές του.

«Με έβγαλε έξω και προσπάθησε να με πείσει να παραμείνω στο κόμμα», είπε.

 




Δες και αυτό!