Γαλλία: Την ισότητα στον γάμο υπόσχεται να καταργήσει η Λεπέν

17/02/2017
από

Την ισότητα στον γάμο υποσχέθηκε να καταργήσει η Μαρί Λεπέν, αν κερδίσει τελικά την προεδρία στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου φαίνεται, μάλιστα, να βρίσκεται αρκετά μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Αν και η παράταξη της Λεπέν διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με μεγάλα αντί-lgbt λόμπι, η ίδια στο παρελθόν έχει κρατήσει μια ασαφή στάση σχετικά με το θέμα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των gay συντηρητικών ψηφοφόρων.

Πρόσφατα όμως, η ίδια επιβεβαίωσε τα σχέδια της να θέσει τέλος στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, μέσω της λίστας που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει τις 144 υποσχέσεις της παράταξης.

Σ΄αυτή λοιπόν τη μακροσκελή λίστα, στη θέση 87, η Λεπέν υπόσχεται να δημιουργήσει μια “βελτιωμένη” φόρμα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης που θα αντικαταστήσει τον νόμο του 2013, για την ισότητα στον γάμο.

Παράλληλα, η Λεπέν περιγράφει τα σχέδια της για τον περιορισμό των υπηρεσιών γονιμότητας που βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

Σχεδόν ειρωνικά η λίστα καταλήγει με τη φράση, ότι θα επιτρέπεται στον καθένα να βρει τη θέση του στη Γαλλική κοινωνία. 




Δες και αυτό!