Εκτός το gay ζευγάρι που θα κέρδιζε τον διαγωνισμό του ΙΚΕΑ

06/10/2016

Εκτός συμμετοχής το gay ζευγάρι που συμμετείχε στον διαγωνισμό του Ikea στη Ρωσία.

Ο διαγωνισμός είχε να κάνει με το εξώφυλλο του νέου καταλόγου της εταιρείας και το συγκεκριμένο ζευγάρι (ο Lev Polyakov και ο σύντροφός του) ήταν πρώτο στην ψηφοφορία. Είχε συγκεντρώσει μάλιστα περισσότερες από 8.000 ψήφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IKEA Russia, το ζευγάρι ζήτησε γραπτώς να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

“Απλά δήλωσαν ότι δεν περίμεναν τόση μεγάλη προβολή από τα μέσα όταν αποφάσισαν να δηλώσουν μέρος”

Αρκετοί ήταν αυτοί που μέσω των σοσιαλ μίντια ξεκίνησαν μια εκστρατεία καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει το εν λόγω ζευγάρι.

Αν και αρκετές φορές στον παρελθόν η εταιρεία έχει αναγκαστεί να προσαρμόσει της ενέργειές της υπό τον φόβο του ρωσικού νόμου περί gay προπαγάνδας, ο εκπρόσωπός της δήλωσε πως θα κέρδισε όποιο ζευγάρι θα έβγαινε πρώτο:

“Εμείς είμαστε για όλους. Καλωσορίζουμε τον καθένα ανεξάρτητα από την ηλικία, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυσική κατάσταση, την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία ή την οποιαδήποτε ταυτότητα. Αυτή η αρχή διαπερνά κάθε πτυχή του Ikea, είτε πρόκειται για την απασχόληση είτε για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση. Στον διαγωνισμό, όπως και σε όλες τις δραστηριότητες που προωθούνται από το Ikea, ισχύουν οι ίδιες αρχές.»

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!