Ομοφοβικές αντιδράσεις προκάλεσε πολύχρωμη τούρτα της ΙΚΕΑ

10/06/2024
από
Αυτήν τη φορά, οι μισαλλόδοξοι έχουν εξοργιστεί επειδή η ΙΚΕΑ διαθέτει προς πώληση μια τούρτα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας 2024, το βρετανικό υποκατάστημα της σουηδικής αλυσίδας επίπλων ανακοίνωσε ότι η δημοφιλής τούρτα ουράνιου τόξου επιστρέφει στα εστιατόριά της και θα πωλείται καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ενώ το 100% των κερδών θα διατεθεί στο LGBT+ Switchboard.

Το LGBT+ Switchboard είναι η δεύτερη παλαιότερη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τα κουήρ άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στελεχώνεται από 160 εθελοντές που συνομιλούν με την κοινότητα 365 ημέρες του χρόνου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ακροδεξιοί νιώθουν εξοργισμένοι και προσβεβλημένοι από την ίδια την ύπαρξη αυτού του πολύχρωμου γλυκίσματος που δίνει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Αντίο #blocked», έγραψε ένας πελάτης της ΙΚΕΑ.

«Το χειρότερο κέικ που έχω δει», έγραψε ένας άλλος.

«Περισσότεροι για να μην ακολουθήσω αυτόν τον μήνα», έγραψε ένας τρίτος.

Σε ένα -εντελώς ανιστόρητο- σχόλιο, ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαίτησε να μάθει γιατί δεν υπάρχει ένας «στρέιτ μήνας» πριν προχωρήσει να ρωτήσει την εταιρεία σε ποια «ατζέντα συμμετέχετε πραγματικά» και αποκαλώντάς την «πρόβατο».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία αντιμετωπίζει αντιδράσεις επειδή δημοσιεύει μια φιλική προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα καμπάνια: πέρυσι, ο μήνας υπερηφάνειας είδε ένα πρωτοφανές κύμα μίσους και κακοποίησης προς ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, όπως η Target, η Bud Light και η Build-a-Bear.

Ωστόσο, για όλους τους μισαλλόδοξους που εξοργίστηκαν με την τούρτα, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ενθουσιάστηκαν που την είδαν στα καταστήματα και χάρηκαν που η ΙΚΕΑ δωρίζει τα κέρδη της σε μια ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική οργάνωση που την έχει ανάγκη.

«Ποτέ δεν έχω δει τόσους πολλούς ανθρώπους να αγχώνονται για μια τούρτα», παρατήρησε ένας χρήστης.

«Μπράβο ΙΚΕΑ. Αυτή είναι μια κίνηση που υποστηρίζει σωστά τον μήνα υπερηφάνειας και όχι τις επιχειρήσεις που απλά κάνουν κάτι για να κερδοσκοπήσουν από αυτόν. Τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι επιτελεστικοί, μόνο για το θεαθήναι. Μπράβο ΙΚΕΑ», είπε ένα άλλο άτομο.

Άλλα επεσήμαναν ότι η ΙΚΕΑ υποστηρίζει ενεργά τον Μήνα Υπερηφάνειας και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια.
Δες και αυτό!