Τα ΙΚΕΑ υψώνουν τη συμπεριληπτική σημαία του Pride για την IDAHOBIT

14/05/2021
από
ΙΚΕΑ, IKEA, IDAHOBIT
Τα ΙΚΕΑ υψώνουν τη συμπεριληπτική σημαία του Pride για την IDAHOBIT

Τα ΙΚΕΑ αποφάσισαν να υψώσουν τη συμπεριληπτική σημαία του Pride (Progress Pride) στα καταστήματά τους στο πλαίσιο της καμπάνιας «Progress is Made» για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας (17 Μαΐου).

Η εκστρατεία ενθαρρύνει τόσο το προσωπικό όσο και τα άτομα που επισκέπτονται τα καταστήματα ως πελάτες να αντισταθούν στο μίσος κατά των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων και να «χτίσουν έναν κόσμο, όπου όλες/οι/α να μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους».

Η σημαία Progress Pride σχεδιάστηκε από τον Daniel Quasa το 2018. Ο σχεδιαστής έφτιαξε τη σημαία με τα έξι χρώματα του ουράνιου τόξου για να την κάνει πιο περιεκτική προσθέτοντας ένα πεντάχρωμο chevron για να εκπροσωπήσει τους κουήρ ανθρώπους με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος καθώς και την τρανς κοινότητα.

Η Alice Young, ηγέτιδα ισότητας, ποικιλομορφίας και ένταξης για τα IKEA της Αυστραλίας δήλωσε:

«Υψώνουμε τη συμπεριληπτική σημαία του Pride ως τρόπο αναγνώρισης της ανάγκης να αναγνωρίσουμε τις πολλές ταυτότητες της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

«Για να δείξουμε περισσότερη συμπερίληψη, η σημαία περιλαμβάνει μαύρες και καφέ ρίγες που αντιπροσωπεύουν τις ΛΟΑΤ+ κοινότητες των ανθρώπων με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, καθώς και ροζ, ανοιχτό μπλε και λευκό που αντιπροσωπεύει την υπερηφάνεια των τρανς ανθρώπων».

Η Young είπε ότι η εκστρατεία θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση των υπαλλήλων των ΙΚΕΑ για τη σημασία της σωστής χρήσης των αντωνυμιών για κάθε άτομο.

Συνέχισε:

«Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε στοιχεία της ταυτότητας ενός ατόμου, απλώς κοιτάζοντας το. Γι’ αυτό εκπαιδεύουμε, επίσης, τις/τους συναδέλφους μας, συμπεριλαμβανομένου του CEO μας, για τη σημασία των αντωνυμιών. Όπως τα μεμονωμένα ονόματά μας, έτσι και οι αντωνυμίες εκφράζουν το ποιες/οι/α είμαστε και πώς πρέπει να μας αναγνωρίζει και να μας απευθύνεται ο έξω κόσμος. Η ενθάρρυνση των συναδέλφων μας να μοιράζονται τις αντωνυμίες τους στο προφίλ τους στο LinkedIn και στην υπογραφή του στα email είναι μια μικρή χειρονομία ένταξης στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα.»

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους για την εκστρατεία, με ΛΟΑΤ+ άτομα από όλο τον κόσμο.

Τα IKEA κυκλοφόρησε, επίσης, την τσάντα FRAKTA στα χρώματα του ουράνιου τόξου του Pride, για να σηματοδοτήσει την IDAHOBIT και θα παραμείνει διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Pride, δηλαδή όλον τον Ιούνιο.

Όλα τα κέρδη από τις τσάντες αυτές, θα πάνε σε φιλανθρωπικές ΛΟΑΤ+ οργανώσεις.
Δες και αυτό!