Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών… ο καλύτερος εργοδότης των gay

19/01/2016

Το MI5, οι βρετανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών, ανακηρύχθηκαν σήμερα από οργάνωση LGBT οργάνωση ως ο καλύτερος εργοδότης στη Βρετανία για τον σεβασμό της σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Η εθνική υπηρεσία αντικατασκοπείας και εσωτερικής ασφάλειας είναι επικεφαλής στην ετήσια κατάταξη του Stonewall, μίας οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, που περιλαμβάνει 400 ακόμη βρετανούς εργοδότες.

Η διαφορετικότητα είναι «ζωτικής σημασίας» για το MI5, «διότι εξαρτώμεθα από τις ικανότητες των πιο ταλαντούχων, όποιοι και να είναι και όπου και να βρίσκονται», δήλωσε ο γενικός διεθυντής της υπηρεσίας Αντριου Πάρκερ.

Η διάκριση που μας έγινε από το Stonewall «είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της συνεχούς προόδου που έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών για να έχουμε πρόσβαση στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα ταλέντων», πρόσθεσε.

Η κατάταξη του Stonewall βασίζεται σε μία σειρά κριτηρίων που έχουν ως στόχο την αξιολόγηση των προσπαθειών των βρετανών εργοδοτών να αντιμετωπίσουν τη διακριτική μεταχείριση των ΛΟΑΤ, τόσο στη Βρετανία, όσο και στο εξωτερικό.

Η Ρουθ Χαντ, επικεφαλής του Stonewall, δήλωσε ότι οι οργανισμοί που δίνουν σημασία στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, όχι μόνο βελτιώνουν τη ζωή των προσώπων αυτών, αλλά εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της δραστηριότητάς τους.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο αποτελεσματικοί όταν μπορούν να είναι ο εαυτός τους, και έχει αποδειχθεί ότι η διαφορετικότητα στο προσωπικό δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας περισσότερο παραγωγικό, περισσότερο θετικό και περισσότερο δημιουργικό», σχολίασε η Ρουθ Χαντ.

πηγή: ethnos.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!