Το γράμμα ενός τρανς κοριτσιού πριν αυτοκτονήσει: “Ο θάνατος μου πρέπει να σημαίνει κάτι…”

02/01/2015

HT_ht_joshua_leelah_alcorn4_ml_141231_16x9_992Τα τελευταία της λόγια ανέβασε στο διαδίκτυο ένα νεαρό τρανσφυλικό κορίτσι από το Οχάιο των Η.Π.Α, προτού πέσει στις ρόδες ενός φορτηγού.

Στο σπαρακτικό γράμμα που ανέβασε στην πλατφόρμα του Tumblr, η Leelah Alcorn μιλά για μια ζωή γεμάτη πόνο και άρνηση, αφού η “χριστιανική” της οικογένεια δεν της έδινε το δικαίωμα να ζει σύμφωνα με το φύλο που επιθυμούσε μιας και επέμενε πως όλο αυτό “είναι μια φάση” γιατί  “ο θεός δεν κάνει πότε λάθη”.

“Η ζωή που έζησα δεν είχε αξία επειδή ήμουν τρανς”, σημείωσε η άτυχη Leelah τονίζοντας ότι άρχισε να καταλαβαίνει το τι της συμβαίνει από την ηλικία των 4 ετών. “Έκλαψα από χαρά όταν έμαθα τι πραγματικά σημαίνει τρανσφυλικός”.

Κάτι όμως που η οικογένεια της δεν αποδέχτηκε ποτέ.

Στη συνέχεια και αφού περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους θέλησε να αυτοκτονήσει, η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να δωθούν όλα της τα υπάρχοντα σε τρανς ομάδες.

“Αυτή είναι η ουσία και για αυτό νιώθω ότι πρέπει να αυτοκτονήσω. Συγνώμη αν αυτό δεν είναι καλός λόγος για εσάς, αλλά είναι αρκετά καλός για εμένα.

Ο μοναδικός τρόπος για να αναπαυτώ εν ειρήνη είναι να έρθει η ημέρα όπου τα τρανς άτομα δεν θα λαμβάνουν τη μεταχείριση που έχουν σήμερα αλλά θα αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι με πραγματικά συναισθήματα και με ανθρώπινα δικαιώματα. Η ταυτότητα φύλου θα πρέπει να διδαχθεί στα σχολεία. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Ο θάνατος μου πρέπει να σημαίνει κάτι. Ο θάνατος μου πρέπει να υπολογισθεί στον αριθμό των τρανσφυλικών ατόμων που αυτοκτόνησαν στον χρόνο αυτό. Θέλω κάποιος να κοιτάξει τον αριθμό αυτόν και να πεί ότι η κατάσταση είναι χάλια και να την διορθώσει. Διορθώστε την κοινωνία. Σας παρακαλώ…”

Αν και τα λόγια αυτά έχουν προκαλέσει την συγκίνηση της κοινής γνώμης, η οικογένειάς της εξακολουθεί να επιμένει στις απόψεις της, συνεχίζοντας να αναφέρονται στο παιδί τους ως αγόρι.

“Σύμφωνα με τη θρησκεία μας δεν εγκρίνουμε την πράξη αυτή.

Του είπαμε ότι τον αγαπάμε χωρίς όρους. Τον αγαπούσαμε ανεξάρτητα από το οτιδήποτε. Αγαπούσα τον γιο μου. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι τον αγαπούσα. Ήταν ένα καλό παιδί, ένα καλό αγόρι…”, δήλωσε η μητέρα της στο CNN.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!