Eurovision Newsweek 7 Ιανουαρίου

antivirus magazine διαφήμιση

Καλή χρονιά σε όλους με ζεστά και καυτά νέα από τον κόσμο της Eurovision σε μια συνεργασία του Antivirus Magazine και του oikotimes.com για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους μέρες που είναι και να είστε έτοιμοι για τη μεγάλη βραδιά του Μαϊου.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Με συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα, η εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Tijana Dapčević, ανακοίνωσε πως η παρουσίαση της συμμετοχής της για το διαγωνισμό της Eurovision θα γίνει τελικά στις 22 Φεβρουαρίου και όχι στις 15 Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ο λόγος απλός, όπως λέει και ή ίδια: δεν θέλει να κουράσει τον κόσμο με το τραγούδι της και προτιμά να το δώσει όσο πιο φρέσκο γίνεται! Δεν είναι όμως η μόνη χώρα που το κάνει αυτό. Γενική κατεύθυνση πολλών χωρών φέτος είναι να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις επιλογές τους για τη Eurovision καθώς η εως τώρα πρώιμη παρουσίαση κομματιών θεωτρείται ότι τα “καίει”.

ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Στα χνάρια των Σκοπίων κινείται τελικά και ο Άγιος Μαρίνος. Το μικρό κρατίδιο της Ιταλίας και η ομάδα της τραγουδίστριας ανακοίνωσαν πως το τραγούδι για τη Valentina Monetta θα ανακοινωθεί τέλος Φλεβάρη με αρχές Μάρτη παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14/2. Ο λόγος; δεν θέλουν να κάψουν το τραγούδι από νωρίς. Να θυμήσουμε ότι η Valentina Monetta συμμετέχει για τον Άγιο Μαρίνο για 3η συνεχόμενη χρονιά. Το τραγούδι της χώρας για μία ακόμη φορά υπογράφει ο βετεράνος Ralph Siegel.

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Η Ισπανική κρατική τηλεόραση ταλαντεύεται για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Δανία το Μάιο και φήμες θέλουν τους υπέυθυνους του διαγωνισμού εντός της Ισπανικής τηλεόρασης να κονταροχτυπιούνται για το ποια θα μπορούσε να είναι η ορθότερη επιλογή. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές της Ισπανίας καταβαραθρόντοναι (με εξαίρεση τη συμμετοχή της χώρας το 2012 που έφερε την Ισπανία για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια στη 10άδα) και να υπάρχει φυσικά γκρίνια για τα έξοδα που κάνει η χώρα για το διαγωνισμό καθώς ως μέλος των BIG 5 η Ισπανία συμμετέχει στο 50% του προϋπολογισμού της Eurovision ετησίως. Φαβόρί για την εκπροσώπηση της χώρας είναι ωστόσο, η RUth Lorenzo γνωστή από τη συμμετοχή της στο Βρετανικό X-Factor, η οποία δηλώνει κιόλας ότι αρνήθηκε πρόταση του BBC προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα της.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Η Γαλλόφωνη τηλεόραση του Βελγίου παρότι δεν συμμετέχει φέτος στο διαγωνισμό καθώς φέτος είναι η σειρά της Φλαμανδικής τηλεόρασης, έστειλε αίτηση στην EBU και το VRT (κρατική τηλεόραση Φλαμανδίας) ζητώντας την εξαίρεση του Βελγίου από την κλήρωση των ημιτελικών και την αυτόματη συμμετοχή της χώρας στον 2ο ημιτελικό (8 Μαίου). Αυτό το ζητά γιατι 6 Μαϊου που είναι ο πρώτος ημιτελικός, η γαλλόφωνη τηλεόραση θα πρέπει να μεταδώσει τον τελικό του The Voice Belgique και άρα να μην μεταδώσει τη Eurovision κάτι που θα την οδηγήσει σε πρόστιμο αναλογο με το περιστατικό της Ισπανίας το 2009. Ωστόσο το δημοσίευμα δεν αναφέρει την τυχόν πιθανότητα αναβολής του τελικού του The Voice για τις 13 Μαϊου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

10 ΙΑΝ: Λήγει η επίσημη προθεσμία για τη συμμετοχή των χωρών στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision. Οι χώρες που θα επιθυμήσουν να αποχωρήσουν εφεξής θα πληρώσουν πρόστιμο
10 ΙΑΝ: Εθνική επιλογή της Λευκορωσίας. Η επιλογή αφορά τον καλλιτέχνη ενώ το τραγούδι θα επιλεγεί αργότερα και κατόπιν εσωτερικής συνεννόησης.
11 ΙΑΝ: 4ος προκριματικός στη Λιθουανία
11 ΙΑΝ: 1ος προκριματικός στη Φιλανδία
15 ΙΑΝ: Η Ισπανία ανακοινώνει τον καλλιτέχνη της

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

στον Andrzej ‘Piasek’ Piaseczny (Πολωνία 2001)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i0Qn18UFZ6E

EUROVISION 101: ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

H Lys Assia ήταν η πρώτη εκπρόσωπος της Ελβετίας στο διαγωνισμό της Eurovision το 1956 και κέρδισε! όμως η τραγουδίστρια όχι μόνο πήρε ξανά μέρος αλλά μέχρι το 1958 ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας της. Συνολικά έχει συμμετάσχει 4 φορές συνεχόμενα καθώς το 1956 η κάθε χώρα είχε από 2 τραγούδια. Το 2012 προσπάθησε και πάλι για την Ελβετία αλλά δεν κέρδισε τον εθνικό τελικό. Παρόμοια προσπάθεια έκανε και το 2013 αλλά η συμμετοχή της δεν προκρίθηκε στον εθνικό τελικό.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!