Erik Rapp: από bisexual στην Junior Eurovision, open gay στο Idol

antivirus magazine διαφήμιση

To 2011 εκπροσώπησε τη Σουηδία στην Junior Eurovision. Δύο χρόνια μετά παίρνει μέρος στο Σουηδικό Idol και το λέει ανοιχτά: “είμαι gay”! Ο Erik Rapp μίλησε για τον εαυτό του στο QX. και … άνοιξε τον εαυτό του.

Μόλις 17 ετών, ο Erik Rapp μπορεί και μιλάει ανοιχτά για κάτι που πολλοί και σε πολλές χώρες δεν έχουν τα κότσια: τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι προκρίθηκε στην τηλεοπτική φάση του Idol 2013 o Εrik δεν το πίστευε. Σήμερα θεωρείται από τα φαβορί για το μεγάλο βραβείο. Την περασμένη Παρασκευή πήρε, ίσως, τις καλύτερες κριτικές που έχουν δοθεί πότε, από την επιτροπή. Ο ίδιος είπε μέσω Twitter: “Είμαι χαρούμενος γιατί πλέον δεν ντρέπομαι που είμαι gay και έχω επιτέλους ζωή. Τη δική μου και ξεχωριστή ζωή”.

“Το έχω παραδεχτεί στον εαυτό μου και δημόσια από πέρσι το χειμώνα” είπε ο Erik στην ερώτηση του Ronny Larsson από το QX.se. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι κάτι με το οποίο παρουσιάζεται στο Idol απλά δεν θα το κρύψει.

“Παλιά θεωρούσα πως ήμουν bi γιατί έτσι λειτουργούσα… τώρα πλέον μου αρέσουν μόνο τα αγόρια αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Προς το παρόν με ορίζω ως gay. Υπήρχαν και αρνητικές αντιδράσεις αλλά οι συμμαθητές μου το ήξεραν από παλιά και στο δημοτικό δεν υπήρχε ομοφοβικό κλίμα, στο Λύκειο όμως υπήρχαν κάποια περίεργα αστεία για τους gay αλλά τίποτα προσωπικό εναντίον μου”.

“Τώρα που ζω στη Στοκχόλμη γνωρίζω αρκετό gay κόσμο αλλά έχω και μερικούς στην παρέα μου”

“Η ερώτηση του Alexaner Bard (Army of Lovers) στο show της Παρασκευής με έφερε λίγο σε αμηχανία καθώς με ρώτησε αν είμαι ερωτευμένος με κάποιον αλλά είναι ακόμα νωρίς να μιλήσω για αγάπη και δεν είχα τι να του απαντήσω. Αυτή την περίοδο κάτι “παίζει” αλλά επισήμως είμαι single!”, είπε ο Erik

Στην ερώτηση για το εάν φοβάται μήπως στιγματιστεί ως gay στο Idol o νεαρός τραγουδιστής απαντά: “Είναι μάλλον αναποφεύκτο και δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Εγώ πάντως προσπαθώ να παρουσιάσω στον κόσμο τον Έρικ”.

Σχετικά με τη μουσική και τα σχέδιά του είπε: “Προς το παρόν θεωρώ πως είμαι pop καλλιτέχνης αλλά είμαι ανοιχτός σε αλλαγές και με επιρροές από soul και ηλεκτρονική μουσική. Έχω εμπνευστεί από την Loreen και μπορεί και να με δείτε σύντομα και στην εθνική επιλογή της Σουηδίας για τη Eurovision (Μelodifestivalen). Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που κέρδισα το Lilla Melodifestivalen αν και αμφιβάλλω αν με είδε ο κόσμος μιας και η μετάδοση έγινε μόνο από το SVT Barnkanalen.”

Πόσο gay θεωρεί όμως τον εαυτό του στην κλίμακα 1-10? Ο Erik απαντά πως θα έβαζε τον εαυτό του κάπου μεταξύ 5-6. “Μερικές φορές μπορεί να κάτσω σπίτι και να βγάλω έναν πολύ αρρενωπό και straight χαρακτήρα κι άλλες φορές να “ξεφύγω”, άρα είμαι κάπου ανάμεσα στην κλίμακα”.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!