Σουηδία: Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου κόμματος απαντάει στις αντί-drag θέσεις της Ακροδεξιάς με τον πιο όμορφο τρόπο

15/06/2023
από
Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος της Σουηδίας Jan Jönsson δημοσίευσε ένα βίντεο με τον ίδιο να είναι dressed in drag και να διαβάζει ένα παραμύθι σε παιδιά. Αλλά σε έναν σύντομο διάλογο με την κάμερα, απευθύνεται και σε ενήλικες. 

Φορώντας μια περούκα και ένα φόρεμα με κόκκινα τριαντάφυλλα, ο Jönsson παίρνει θέση στην διαμάχη σχετικά με τις drag queens που διαβάζουν βιβλία σε παιδιά, και το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών της χώρας, το οποίο ισχυρίζεται ότι οι drag queens «σεξουαλικοποιούν» τα παιδιά.

«Δεν είναι τα παραμύθια και οι drag queens επικίνδυνα για τα παιδιά, αλλά ο λαϊκισμός και η μισαλλοδοξία, αυτά είναι επικίνδυνα για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες», λέει στο βίντεο.

«Όταν ο δεξιός λαϊκισμός προσπαθεί να επιβάλει την κυριαρχία του στον πολιτισμό και να απαγορεύσει στις drag queens να διαβάζουν παραμύθια, περιορίζει την ελευθερία των παιδιών, την ελευθερία να γελούν, να εμπνέονται και να ανακαλύπτουν νέους κόσμους», είπε. «Δεν θα είναι ικανοποιημένοι μέχρι όλος ο κόσμος να είναι τόσο γκρίζος και καταθλιπτικός όσο ο δικός τους».

Μέλη του κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών έχουν υποστηρίξει ότι οι drag queens είναι «ακατάλληλες» για να εμφανίζονται μπροστά σε παιδιά, καθώς αρκετές από αυτές, όπως ισχυρίζονται, κάνουν εμφανίσεις και σε εκδηλώσεις για ενήλικα άτομα χρησιμοποιώντας ονόματα με σεξουαλικά υπονοούμενα.

«Αυτή είναι μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερη λάμψη, αγάπη και ουράνια τόξα», λέει ο Jönsson στο τέλος του βίντεο. «Δεν θα δεχτώ ποτέ την πίεση και την προκατάληψη που κρατούν τους ανθρώπους πίσω».
Δες και αυτό!