Η Virgin Atlantic εγκαινιάζει νέα ενιαία πολιτική ουδέτερης φύλου

29/09/2022
από
Virgin Atlantic
Virgin Atlantic

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε ότι καταργεί τις επιλογές ομοιόμορφης εμφάνισης ως προς το φύλο σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την ατομικότητα των εργαζομένων της.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου την Τετάρτη ότι το πλήρωμα καμπίνας, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους μπορούν να επιλέξουν με ποια στολή νιώθουν πιο άνετα – «ανεξαρτήτως φύλου, ταυτότητας φύλου, ή έκφρασης φύλου». Προαιρετικά σήματα αντωνυμίας θα είναι επίσης διαθέσιμα για το πλήρωμα και το επιβατικό κοινό.

Οι κόκκινες και μπορντό στολές προσωπικού, που δημιούργησε η Βρετανίδα σχεδιάστρια Vivienne Westwood, δε θα κατηγοριοποιούνται πλέον ως ανδρικές και γυναικείες, δήλωσε εκπρόσωπος της Virgin Atlantic στο CNN την Τετάρτη.

Ο Juha Jarvinen, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Virgin Atlantic, δήλωσε στο δελτίο τύπου ότι η εταιρεία πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να «αγκαλιάσουν την ατομικότητά τους και να είναι ο πραγματικός εαυτός τους στη δουλειά».

Ο Jarvinen πρόσθεσε: «Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει καλύτερα και να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα αναγνωρίζουν και θα απευθύνονται με τις προτιμώμενες αντωνυμίες στο προσωπικό μας.»

Η Michelle Visage, κριτής στο RuPaul’s Drag Race All Stars, που παρουσίασε τη στολή μαζί με το προσωπικό, χαιρέτισε την κίνηση.

«Ως μητέρα ενός non-binary παιδιού και ως σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αυτές οι προσπάθειες της Virgin Atlantic για περαιτέρω ένταξη για τους ανθρώπους της είναι εξαιρετικά σημαντικές και προσωπικές για μένα», είπε στο δελτίο τύπου. «Οι άνθρωποι νιώθουν ενδυναμωμένοι όταν φορούν ό,τι τους αντιπροσωπεύει καλύτερα και αυτή η πολιτική ταυτότητας φύλου επιτρέπει στους ανθρώπους να αγκαλιάσουν αυτό που είναι και να φέρουν τον εαυτό τους στην εργασία».

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σειράς πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της ατζέντας «Be Yourself».

Ο αερομεταφορέας μεγάλων αποστάσεων άλλαξε, επίσης, το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι ταξιδιώτες που διαθέτουν διαβατήρια με ουδέτερους δείκτες φύλου μπορούν να επιλέξουν κωδικούς φύλου “U” ή “X” στην κράτησή τους, καθώς και τον ουδέτερο ως προς το φύλο τίτλο “Mx”.

Τον Ιούνιο, η Virgin Atlantic ενημέρωσε την πολιτική της για τα τατουάζ, ώστε να επιτρέψει στο προσωπικό να έχει εμφανή τατουάζ, ενώ φοράει στολή. Η Estelle Hollingsworth, διευθύντρια προσωπικού της Virgin Atlantic, είπε τότε ότι η κίνηση αντικατοπτρίζει τη σημασία της αυτοέκφρασης.

Άλλες μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν το μη υποχρεωτικό μακιγιάζ για το πλήρωμα καμπίνας της Virgin Atlantic, καθώς και την επιλογή για το γυναικείο προσωπικό να φορά παντελόνια και ίσια παπούτσια.




Δες και αυτό!