ΗΠΑ: Δεκαπέντε πολιτείες υποστηρίζουν την αγωγή κατά της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας στη Φλόριντα

10/08/2022
από
Δεκαπέντε γενικοί εισαγγελείς έχουν καταθέσει ένσταση, μέχρι τώρα, κατά του ομοφοβικού – Don’t Say Gay – νόμου στη Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι αντισυνταγματικές και προκαλούν εθνική βλάβη.

Την περασμένη Τετάρτη, εισαγγελείς από 16 πολιτείες κατέθεσαν την ένστασή τους ζητώντας από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα της Φλόριντα να απορριφθούν οι νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος νόμος. Οι δεκαέξι εισαγγελείς αντιπροσωπεύουν την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Κονέκτικατ, το Ντέλαγουερ, τη Χαβάη, το Ιλινόις, το Μέιν, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Μίσιγκαν, τη Μινεσότα, τη Νεβάδα, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και το Όρεγκον.

Με τη θέσπιση του νόμου για τα «Γονικά δικαιώματα στην εκπαίδευση», σημειώνουν στην ένστασή τους, «οι νομοθέτες της Φλόριντα έχουν επηρεάσει αρνητικά τα queer άτομα και τις οικογένειές τους, όχι μόνο εντός της πολιτείας, αλλά και σε όλες τις ΗΠΑ. Απειλούν την υγεία και την ευημερία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους».

«Όταν ένας νόμος οπουδήποτε στέλνει το μήνυμα ότι ορισμένα μέλη της κοινότητας δεν ευνοούνται, όπως κάνει αυτός ο νόμος, εντείνει το στίγμα που σχετίζεται με το να είσαι μέρος αυτής της κοινότητας παντού», υποστηρίζει η σύντομη έρευνα του Trevor Project που σημείωσε ότι η νομοθεσία αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των queer νέων.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο “Don’t Say Gay” νόμος είναι “συνταγματικά ύποπτος” και δεν έχει καμία νόμιμη βάση στην εκπαίδευση ή την προσωπική ελευθερία. Επειδή τα queer άτομα είναι και ήταν πάντα μέρος της ιστορίας και της καθημερινής ζωής, γράφουν, «[δεν] αποτελεί θεμιτό παιδαγωγικό συμφέρον […] να αποκλειστεί ολόκληρη η τάξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και οι εμπειρίες τους από την εκπαίδευση».

«Ο Don’t Say Gay νόμος που υπέγραψε ο κυβερνήτης της Φλόριντα είναι μια παράνομη προσπάθεια στιγματισμού, φίμωσης και διαγραφής ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών από τα δημόσια σχολεία της Φλόριντα», δήλωσε ο Rob Bont, εισαγγελέας από την Καλιφόρνια, μέσω ενός δελτίου τύπου την Πέμπτη. «Καλούμε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των παιδιών μας και να επιτρέψει να προχωρήσει αυτή η αγωγή».

Πριν λίγες μέρες οικογένειες και ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες κατέθεσαν αγωγή για να μπλοκάρουν τον ομοφοβικό «Don’t Say Gay» νόμο στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο, οι δάσκαλοι των δημόσιων σχολείων δεν επιτρέπεται να «ενθαρρύνουν τη συζήτηση στην τάξη σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».




Δες και αυτό!