Οικογένειες και οργανώσεις μηνύουν τον ομοφοβικό «Don’t Say Gay» νόμο στη Φλόριντα

27/07/2022
από
Οικογένειες και ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες κατέθεσαν αγωγή για να μπλοκάρουν τον ομοφοβικό «Don’t Say Gay» νόμο στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο, οι δάσκαλοι των δημόσιων σχολείων δεν επιτρέπεται να «ενθαρρύνουν τη συζήτηση στην τάξη σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Ωστόσο, μια μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα (25 Ιουλίου) υποστηρίζει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

«Η Φλόριντα θέσπισε το HB 1557 για να φιμώσει και να διαγράψει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα», αναφέρει η αγωγή 53 σελίδων. «Ο νόμος είναι βαθιά ασαφής και απαιτεί από τα σχολεία να απαγορεύουν τις απροσδιόριστες κατηγορίες λόγου, με βάση ακατανόητα πρότυπα όπως η “καταλληλότητα”».

Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Φλόριντα και επιδιώκει να εμποδίσει τις σχολικές επιτροπές στις κομητείες Orange, Indian River, Duval και Palm Beach να εφαρμόσουν το νομοσχέδιο.

Δεδομένης της αόριστης διατύπωσης του νόμου, οι σχολικοί υπάλληλοι έχουν εφαρμόσει την πολιτική με διάφορους τρόπους.

Η μήνυση κατηγορεί τις περιφέρειες Orange County και Palm Beach County ότι αφαιρούν ΛΟΑΤΚΙ+ βιβλία από τα ράφια της βιβλιοθήκης, ενώ η κομητεία Palm Beach έχει διατάξει τους δασκάλους να κάνουν μια ανασκόπηση σχετικά με το ποια ΛΟΑΤΚΙ+ υλικά είναι «κατάλληλα». Άλλες περιφέρεις έχουν κόψει τις οδηγίες κατά του εκφοβισμού για τους νέα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ο νόμος τείνει να επικεντρώνεται στους νεαρούς μαθητές, περιορίζοντας κάθε αναφορά σεξουαλικότητας ή ταυτότητας φύλου μεταξύ του νηπιαγωγείου και της τρίτης τάξης του δημοτικού. Μετά την τρίτη, αυτά τα θέματα πρέπει να είναι «κατάλληλα για την ηλικία». Αλλά επειδή η πολιτεία δεν έχει εκδώσει πρότυπα σχετικά με το τι ακριβώς αναγνωρίζεται ως «κατάλληλο για την ηλικία», οι καταγγέλλοντες φοβούνται ότι ο νόμος θα μπορούσε εύκολα να καταργήσει οτιδήποτε αναφέρεται στις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες..

«Αυτός ο προσεκτικός μηχανισμός επιβολής, σε συνδυασμό με το σκόπιμα ασαφές και σαρωτικό πεδίο εφαρμογής του νόμου, καλεί τους γονείς που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε αναγνώριση της ύπαρξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να κάνουν μηνύσεις, με αποτέλεσμα τα σχολεία να ενεργούν επιθετικά για να φιμώσουν μαθητές, γονείς και σχολικό προσωπικό», αναφέρει η μήνυση.

Οι ενάγοντες είναι, μεταξύ άλλων, και δύο οικογένειες με παιδιά ηλικίας έως 6 ετών και 12 ετών. «Αυτός ο νόμος θα εμποδίσει τα δύο μικρότερα παιδιά μας, μαθητών πρώτης και τρίτης δημοτικού, να συζητήσουν για το μεγαλύτερο non binary αδερφάκι τους στην τάξη από φόβο», είπαν οι ενάγοντες Τζένιφερ και Μάθιου Κάζινς.

«Ο νόμος τους στερεί επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν για την οικογένειά τους όπως άλλα παιδιά. Είναι αποκαρδιωτικό να γνωρίζω ότι τα παιδιά μου μπορεί να πέφτουν θύματα εκφοβισμού επειδή αυτός ο νόμος χαρακτηρίζει την οικογένειά μας ως επαίσχυντη. Κάθε παιδί αξίζει το δικαίωμα να γιορτάζει την οικογένειά του με τη μορφή που υπάρχει».

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!