ΗΠΑ: Παιδί ομόφυλου ζευγαριού δέχθηκε επίθεση από διευθυντή σχολείου

27/03/2024
από
Ένας διευθυντής δημόσιου σχολείου του Μιλγουόκι (MPS) κατηγορείται για εκφοβισμό και παρενόχληση μαθητή της πρώτης τάξης, ο οποίος έχει γονείς του ίδιου φύλου.

Μια πρόσφατα κατατεθείσα ομοσπονδιακή αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Kasongo Kalumbula, ο οποίος είναι σήμερα διευθυντής στην Ακαδημία Bethune του MPS, προχώρησε σε σωματική και λεκτική κακοποίηση του ανώνυμου μαθητή, ενώ ήταν υποδιευθυντής στο Σχολείο Γαλλικής Εμβάπτισης του Μιλγουόκι (MFIS) μεταξύ του φθινοπώρου του 2018 και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022.

Σύμφωνα με το CBS 58, η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Kalumbula «ξεκίνησε μια εκστρατεία εκφοβιστικής και απειλητικής συμπεριφοράς» με στόχο τον μαθητή, που διήρκεσε αρκετά χρόνια μετά από μια συνάντηση με έναν από τους γονείς του μαθητή της πρώτης τάξης για την αντιμετώπιση περιστατικού bullying που είχε υποστεί ο μαθητής στην παιδική χαρά. Κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής συνάντησης με τον Kalumbula και τον διευθυντή του σχολείου, ο Kalumbula φέρεται να φώναξε «κανένας κουήρ δεν πρόκειται να μου μιλήσει έτσι!».

Ο Kalumbula φέρεται να κλείδωσε τον μαθητή σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για πάνω από μία ώρα την άνοιξη του 2019 και απείλησε να τον σκοτώσει αν το έλεγε σε κανέναν. Αφού εκφοβίστηκε ξανά από άλλους μαθητές επειδή είχε γκέι γονείς την άνοιξη του 2021, ο Kalumbula φέρεται να είπε στον μαθητή ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι λάθος να είσαι γκέι και ότι αυτός (ο Kalumbula) πίστευε ότι οι γκέι είναι «κακοί» και θα «καούν στην κόλαση».

Αφού ένας νέος διευθυντής του MFIS ενημέρωσε τον Kalumbula ότι οι γονείς του μαθητή είχαν εκφράσει ανησυχίες για την παρενόχληση, τον επόμενο Σεπτέμβριο, ο Kalumbula φέρεται να έσπρωξε το παιδί στον τοίχο στο διάδρομο του σχολείου Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται επίσης να «άρπαξε το παιδί από το χέρι», τραβώντας το σε ένα γραφείο, λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την αγωγή, η οποία κατονομάζει τον Kalumbula καθώς και το Συμβούλιο Σχολικών Διευθυντών του Μιλγουόκι, οι γονείς του μαθητή προσπάθησαν επανειλημμένα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα Δημόσια Σχολεία του Μιλγουόκι. Αλλά, όπως ισχυρίζονται, «σε κανένα σημείο κανείς από τη διοίκηση του MPS δεν προσέφερε υποστηρικτικές υπηρεσίες ή μέτρα προστασίας». Αντ’ αυτού, υποστηρίζει η αγωγή, αντιμετώπισαν εχθρότητα από το προσωπικό, η οποία ήταν τόσο σοβαρή που τελικά μετέφεραν το παιδί τους σε σχολείο άλλης περιοχής στη μέση της σχολικής χρονιάς. Ο μαθητής παραμένει σε θεραπεία για άγχος και τραύμα που προέκυψε από την παρενόχληση του Kalumbula.

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι τουλάχιστον τρεις άλλες ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες απέσυραν τα παιδιά τους από το MFIS λόγω της ομοφοβικής συμπεριφοράς του διευθυντή.

Σε δήλωσή του στο CBS 58, εκπρόσωπος του MPS αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή, αλλά δήλωσε ότι η περιφέρεια «παίρνει σοβαρά την ευθύνη της για τους μαθητές και ενεργεί όταν εντοπίζονται ζητήματα».
Δες και αυτό!