Η Βουλή της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ υπερψήφισε τη διαγραφή της «ομοφυλοφιλίας» από τον κώδικα εγκλημάτων της πολιτείας.

Η απόφαση του νομοθετικού σώματος της Πενσυλβάνια ήταν ομόφωνη. Συγκεκριμένα, ενέκριναν την Τετάρτη (8 Ιουνίου) το νομοσχέδιο 2125 (HB 2125) με συντριπτική πλειοψηφία 198-0. Το νομοσχέδιο οδεύει τώρα προς τη Γερουσία της Πενσυλβάνια. Και περιλαμβάνει την αφαίρεση της λέξης «ομοφυλοφιλία» από τον ορισμό των απαγορευμένων σεξουαλικών πράξεων.

Ο νέος ορισμός θα μιλά για «σεξουαλική επαφή και παρεκκλίνουσα σεξουαλική επαφή … και οποιοδήποτε άγγιγμα στα σεξουαλικά ή άλλα οικεία μέρη ενός ατόμου με σκοπό την ικανοποίηση της σεξουαλικής επιθυμίας ενός εκ των δύο προσώπων».

Malcolm Kenyatta

Ο ανοιχτά γκέι βουλευτής των Δημοκρατικών, Malcolm Kenyatta, ο οποίος παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι ο υφιστάμενος πολιτειακός νόμος αφήνει τους κατοίκους της Πενσυλβάνια ευάλωτους στο να χάσουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους ή τα προς το ζην «απλώς και μόνο εξαιτίας αυτού που είναι και αυτών που αγαπούν».

«Ελπίζω να έχουμε τις ίδιες ψήφους για την κατοχύρωση της προστασίας κατά των διακρίσεων, κάτι που έχουμε μεγάλη ανάγκη να κάνουμε», δήλωσε ο Kenyatta.

«Σε αυτή τη γενική συνέλευση, δυστυχώς, είναι τεράστιο βήμα να συμφωνούμε απλώς ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν πρέπει να είναι παράνομο», δήλωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών Dan Frankel.

Δυστυχώς, αυτή την εβδομάδα οι νομοθέτες της Πενσυλβάνια προώθησαν επίσης μια σκληρή νομοθεσία που θα απαγορεύει στους τρανς μαθητές να συμμετέχουν πλήρως σε σχολικές αθλητικές ομάδες που ευθυγραμμίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Η Γερουσία της Πενσυλβάνια ενέκρινε την Τρίτη (7 Ιουνίου) το νομοσχέδιο 1191 της Γερουσίας (SB 1191) με ψήφους 30-20, περνώντας το στη Βουλή. Ένα άλλο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του τρανς αθλητισμού είχε προηγουμένως εγκριθεί στη Βουλή τον Απρίλιο.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.