Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την απαγόρευση των «θεραπειών» μεταστροφής σε ανήλικα

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, που αφορούσε τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους επαγγελματίες διαφημίζουν ή εφαρμόζουν πρακτικές μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου σε ανήλικα πρόσωπα. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. «Παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ καταψήφισε η Ελληνική Λύση.

Παρότι είναι θετικό το βήμα αυτό, δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία να γίνει μια ολοκληρωμένη νομοθέτηση που θα διασφαλίζει και την προστασία των ενήλικων ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, που υφίστανται βασανιστήρια. Τα προβλήματα και τις ελλείψεις αυτές επισημαίνει το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δυνατότητα συναίνεσης των ενηλίκων στις ψευδοθεραπείες μεταστροφής, που προβλέπει η ψηφισθείσα τροπολογία Πλεύρη από το κόμμα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ORLANDO LGBT+ και ΛΟΑΤΚΙ+ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Σε συνέχεια του χθεσινού ΔΤ του Orlando LGBT+ για την ποινικοποίηση θεραπειών μεταστροφής και πολλών αντιδράσεων ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, και ενόψει της αποψινής ψήφισης του εν λόγω άρθρου στο σχετικό νομοσχέδιο, από κοινού ζητάμε:
– Να μην ψηφιστεί ένα άρθρο που υπερασπίζεται ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην ψυχολογική κακοποίηση.
– Η ψυχολογική κακοποίηση στο έδαφος ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου είναι ΜΟΡΦΗ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ.
Δεν γίνεται να την θεσμοθετούμε το 2022.
-Παραμένουμε στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας για διαβούλευση και μία βελτιωμένη και ουσιαστική πρόταση Ποινικοποίσης Θεραπειών Μεταστροφής το συντομότερο.
*θυμίζουμε ότι η σχετική τροπολογία αναφέρει ότι μπορούν να εφαρμόζονται θεραπείες μεταστροφής με την ρητή συναίνεση ενήλικων ατόμων, σε βάρος τους.
Συνυπογράφουν (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς):

Oμάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης

Η τροπολογία όπως κατατέθηκε στη Βουλή

https://avmag.gr/325147/loatki-organoseis-ochi-sto-arthro-poy-epitrepei-ti-synainesi-se-praktikes-metastrofis/

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!