Ότι δεν είναι “απαλλαγμένη από τη ΛΟΑΤ+ ιδεολογία”, αποφάσισε τελικά αυτή η περιοχή στην Πολωνία

23/09/2021
από

Μια πολωνική επαρχία ακύρωσε εχθές της δήλωσή της ότι αποτελεί περιοχή “απαλλαγμένη από τη ΛΟΑΤ+ ιδεολογία”, μετά την απειλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα αποσύρει τη χρηματοδότηση.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από το πολωνικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Αρκετές επαρχίες στην Πολωνία έχουν αυτοανακηρυχθεί σε «LGBT free» ζώνες, με τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα να έχουν μπει στο στόχαστρο τόσο της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης όσο και της εκκλησίας.

Αυτό οδήγησε την Πολωνία σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποστηρίζει ότι οι ζώνες ενδέχεται να παραβιάσουν το δίκαιο της ΕΕ, σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Η επαρχία Swietokrzyskie ήταν μία από τις περιοχές που υιοθέτησαν την ομοφοβική ρητορική, δηλώνοντας απαλλαγμένη από τη «ΛΟΑΤ+ ιδεολογία».

Μια δήλωση που σε μια ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες αποφάσισε να αποσύρει. Για την ιστορία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στείλει μια επιστολή σε πέντε περιφερειακά συμβούλια της Πολωνίας προτρέποντάς τα να εγκαταλείψουν τις ομοφοβικές τους δηλώσεις.

Η Επιτροπή προειδοποίησε ότι, εάν δεν το έκαναν, θα μπορούσε να τεθεί σε αναστολή η επιπλέον χρηματοδότηση που είχαν ζητήσει.

Στην αιτιολόγησή της για την ακύρωση της δήλωσης, το συμβούλιο της περιοχής είπε ότι θα προστατεύσει το κράτος δικαίου, καθώς και το πολωνικό δίκαιο και τα έθιμα, προσθέτοντας ότι θα αντιταχθεί «σε όλες τις εκδηλώσεις διακρίσεων λόγω φύλου, ηλικίας, φυλής, αναπηρίας, εθνικής καταγωγής θρησκεία, πεποιθήσεις ή (σεξουαλικού) προσανατολισμού», ανέφερε το PAP.




Δες και αυτό!