Πώς μπορείς να βοηθήσεις τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Αφγανιστάν;

18/08/2021
από
Αφγανιστάν
Αφγανιστάν

Καθώς το Αφγανιστάν καταλήγει σε χάος με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και την αναζωπύρωση των Ταλιμπάν, πολλοί άνθρωποι δικαίως ανησυχούν για την τύχη των Αφγανών ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Μπορούμε, όμως, να αναλάβουμε δράση!

https://avmag.gr/314271/tromaktiki-i-dioxi-ton-loatki-atomon-apo-toys-talimpan/

Πολυάριθμοι οργανισμοί βοηθούν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που παραμένουν στη χώρα και όσα επιδιώκουν να φύγουν, και μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οικονομική σου στήριξη.

Το Rainbow Railroad βοηθά ΛΟΑΤΚ+ άτομα να διαφύγουν από την κρατική βία. Από την ίδρυσή του το 2006, έχει βοηθήσει περισσότερα από 1.600 άτομα, να βρουν ασφάλεια μέσω επείγουσας μετεγκατάστασης και άλλων μορφών βοήθειας.

Η OutRight Action International τεκμηριώνει παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων και υποστηρίζει την αναγνώριση και προώθηση των δικαιωμάτων τους. Συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, με περιφερειακούς φορείς παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και με εταίρους της κοινωνίας των πολιτών. Κατέχει συμβουλευτικό καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη ως αναγνωρισμένος μη κυβερνητικός οργανισμός.

Η Immigration Equality υποστηρίζει τα ΛΟΑΤΚ+ δικαιώματα των μεταναστών. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή νομικής εκπροσώπησης στους αιτούντες άσυλο.

Η Lambda Legal εκπροσωπεί άτομα που φεύγουν από τις χώρες τους λόγω διώξεων.

Η ILGA World είναι μια ομοσπονδία 1.731 ΛΟΑΤΚ+ οργανώσεων από 168 χώρες. Υποστηρίζει ΛΟΑΤΚ+ άτομα μέσω προγραμμάτων υπεράσπισης και έρευνας και δίνει φωνή στα λαϊκά κινήματα σε διεθνείς οργανισμούς.

Η Human Rights Campaign εργάζεται για τα ΛΟΑΤΚ+ δικαιώματα μέσω δημόσιων εκπαιδευτικών εκστρατειών, καθώς και υποστηρίζοντας ένα δίκτυο περισσότερων από 180 ΛΟΑΤΚ+ οργανώσεων και ηγετών σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Συμβούλιο για την Παγκόσμια Ισότητα είναι ένας συνασπισμός από εξέχουσες οργανώσεις, που υπερασπίζεται τα ΛΟΑΤΚ+ και τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, με έδρα τις ΗΠΑ.

Το Ταμείο Δράσης Έκτακτης Ανάγκης του Miry’s List (όχι αποκλειστικά για ΛΟΑΤΚΙ+ σκοπούς) συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει οικογένειες που εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Αφγανιστάν.

Η Διεθνής Αμνηστία (επίσης όχι αποκλειστικά για ΛΟΑΤΚΙ+), καταπολεμά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως μέσω της υπεράσπισης, του lobbying, των διαμαρτυριών και με άλλους τρόπους.

Η Human Rights Watch διερευνά και αναφέρει καταχρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν σε ΛΟΑΤΚ+ άτομα, και ωθεί τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και άλλους φορείς να αλλάξουν τις πολιτικές τους.

Ξεχωριστά ως απάντηση στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, μια σελίδα crowdfunding έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 22.000 λίρες για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους της χώρας. Δημιουργήθηκε από τον Bobuq Sayed, έναν αυστραλιανό συγγραφέα της αφγανικής διασποράς και τους φίλους του Qais Munhazim, Wazina Zondon και Ahmad-Bilal Askaryar.

Οι ακτιβιστικές ομάδες προειδοποιούν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοια στο Αφγανιστάν ως τώρα, οπότε φροντίζουν να βεβαιωθούν ότι οποιαδήποτε βοήθεια δεν θα τραβήξει την προσοχή. Για ακόμη περισσότερους τρόπους να βοηθήσετε τον Αφγανικό λαό γενικά, συμβουλευτείτε αυτό το άρθρο του Newsweek.




Δες και αυτό!