Έλενα Ακρίτα: «Ακόμα και στη Βουλή ακούστηκε ο ρατσιστικός και κακοποιητικός λόγος κατά των ΛΟΑΤΚΙ»

08/02/2024
από
Από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε η βουλευτής επικρατείας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα, τον ομοφοβικό, τρανσφοβικό και κακοποιητικό λόγο βουλευτών των ακροδεξιών κομμάτων που εκδηλώθηκε κατά τις εργασίες της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Συγκεκριμένα, στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την ακρόαση φορέων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι βουλευτές των ακροδεξιών κομμάτων, ιδίως της Ελληνικής Λύσης, επιδόθηκαν σε τρανσφοβικά, ομοφοβικά σχόλια και παρατηρήσεις εναντίον των φορέων, δήθεν με τη μορφή ερωτήσεων και αποριών. Ο κ. Σαράκης, μάλιστα, προχώρησε και σε ακραία υβριστικές και χυδαίες αναφορές περί κτηνοβασίας και παιδοφιλίας.

Όσα έγιναν προκάλεσαν την αντίδραση των υπόλοιπων βουλευτών, ενώ η Έλενα Ακρίτα, εισηγήτρια εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Προεδρείο της Επιτροπής για όσα ακούστηκαν υποχρεώνοντας την Ελληνική Λύση σε αναδίπλωση ζητώντας τη διαγραφή χαρακτηρισμών από τα πρακτικά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μάλιστα τόνισαν εκπρόσωποι των φορέων, σοκάρει ότι η λεκτική κακοποίηση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων μπορεί να γίνει ακόμα και στις αίθουσες του ελληνικού κοινοβουλίου, γεγονός απολύτως ενδεικτικό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην καθημερινότητά της επί δεκαετίες. «Κακοποιούμαστε έξω, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα κακοποιούμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Απέργη, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Η αποκατάσταση της ισότητας και των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών είναι περισσότερο από ποτέ επείγουσα, όπως είναι και η ενεργοποίηση όλων των δημοκρατικών κομμάτων και φορέων για την καταγγελία και την περιθωριοποίηση του κακοποιητικού ομοφοβικού λόγου και του εκφοβισμού, από όπου και αν εκπορεύεται.
Δες και αυτό!