Ρέθυμνο: Εν ψυχρώ γυναικοκτονία μπροστά στην κόρη της

10/08/2021
από
Ρέθυμνο, γυναικοκτονία
Ρέθυμνο: Εν ψυχρώ γυναικοκτονία μπροστά στην κόρη της

Το απόγευμα της Κυριακής ο δράστης κατέφτασε στο μαγαζί της Σταυρούλας στο Πάνορμο Μυλοποτάμου και τη δολοφόνησε εν ψυχρώ μπροστά στην κόρη της τραυματίζοντας στο χέρι κι έναν 27χρονο Αυστριακό τουρίστα, που βρισκόταν εκεί.

Στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (10/08/2021), στο fish spa του οποίου ήταν ιδιοκτήτρια, ο 49χρονος δράστης, που διατηρεί γειτονική ταβέρνα, δολοφόνησε τη γυναίκα πυροβολώντας την με μία κυνηγετική καραμπίνα επί τόπου. Η γυναίκα καταγόταν από τις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου, κατοικούσε στο Ρουμελή Μυλοποτάμου και ήταν παντρεμένη, με έναν γιο και μια κόρη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, η γυναίκα στεκόταν στην είσοδο της επιχείρησής της, όταν την πλησίασε ο δράστης και κάτι της είπε. Εκείνη, για να τον αποφύγει γύρισε την πλάτη της και μπήκε προς τα μέσα, για να τον αναγκάσει να φύγει και να μη γίνει φασαρία μπροστά στον κόσμο. Όμως, ο δράστης έστρεψε την καραμπίνα που κρατούσε εναντίον της, την πυροβόλησε δυο φορές στην πλάτη κι έφυγε.

Ασθενοφόρο και αστυνομία έσπευσαν στο σημείο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Οι αρχές λίγο αργότερα εντόπισαν τον δράστη σε κοντινή σχετικά απόσταση από το χωριό, σε σημείο όπου η οικογένεια του διατηρεί ποιμνιοστάσιο αιμόφυρτο, καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα ξημερώματα διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Την επόμενη μέρα, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην ταβέρνα του δράστη στο Πάνορμο Ρεθύμνου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ιστοσελίδα creta24.

Ο δράστης είχε βαρύτατο ποινικό παρελθόν

Ο δράστης, με καταγωγή από τα Ζωνιανά, παντρεμένος, με τρία παιδιά, έχει απασχολήσει στο παρελθόν επανειλημμένα τις αρχές. Τον Σεπτέμβριο του 2012 διαπληκτίστηκε με φρουρό Ρώσου αξιωματούχου που βρισκόταν για διακοπές στο Ρέθυμνο. Ο δράστης τότε είχε πυροβολήσει τον φρουρό τρεις φορές στην κοιλιά, στο χέρι και στο πιγούνι. Τράπηκε σε φυγή, συνελήφθη την επόμενη μέρα, αλλά δεν είναι γνωστό αν καταδικάστηκε για την πράξη του.

Ακόμα, πριν από δεκαπέντε χρόνια, ως οδηγός είχε εμπλακεί σε τροχαίο. Στο αυτοκίνητό του βρίσκονταν δύο γυναίκες από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα λόγω του ατυχήματος η μία να βρει τραγικό θάνατο επί τόπου. Ο δράστης την εγκατέλειψε νεκρή στο σημείο του ατυχήματος και τράπηκε πάλι σε φυγή. Για άλλη μία φορά παραμένει άγνωστο το αν λογοδότησε για τις πράξεις τους και αν πέρασε από δίκη.

Πηγή: Creta24.gr, Cretapost.gr, Rethemnosnews.gr 




Δες και αυτό!