Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα με θύμα μια 43χρονη γυναίκα

84
Μια ακόμη γυναικοκτονία καταγράφηκε στη Σαλαμίνα, με τη 43χρονη γυναίκα να έχει καταγγείλει τον φερόμενο δράστη μόλις τρεις μέρες πριν για ενδοοικογενειακή βία.

Οι Αρχές θεωρούν τον 70χρονο σύζυγό του θύματος τον βασικό ύποπτο της υπόθεσης, και έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του. Ο ίδιος είχε υπάρξει ξανά βίαιος με τη 43χρονη, καθώς λίγες μέρες πριν η ίδια είχε αναφέρει περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στις Αρχές.

Σύμφωνα με τη Lifo, «οι αστυνομικοί της πρότειναν  – και δέχτηκε – να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει, να το ενεργοποιήσει. Επιπλέον, την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου συγκατοικούσε με τον σύντροφό της. Η 43χρονη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τις τελευταίες μέρες έμενε με τη μητέρα της, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το panic button».

Η γυναίκα, η οποία είναι και μητέρα ενός παιδιού, βρέθηκε νεκρή τις πρωινές ώρες εντός της οικίας της στη Σαλαμίνα, μετά από δύο πυροβολισμούς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει για ακόμη μια φορά την ανικανότητα του κράτους και της αστυνομίας να προστατεύσουν θύματα έμφυλης βίας. Δυστυχώς, τώρα είναι πλέον αργά.