Το non binary Demi Lovato συγκίνησε με την ιστορία του τη Jane Fonda

17/06/2021
από
demi lovato, Jane Fonda
demi lovato, Jane Fonda

Η θρυλική ηθοποιός και φεμινίστρια, Jane Fonda, κατέρρευσε, όταν άκουσε την αφήγηση του non binary Demi Lovato για το πώς ανακάλυψε ότι είναι non binary, στο τελευταίο επεισόδιο του podcast 4D with Demi Lovato.

Σύμφωνα με το Pink News, το αστέρι Lovato και η Fonda συζήτησαν για την καταπίεση και την πατριαρχία. H Fonda ρώτησε για την ιστορία του coming out του Lovato, όταν συνειδητοποίησαν ότι:

Η πατριαρχία είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων τους.

Το Lovato απάντησε: «Νομίζω ότι το πρώτο βήμα έγινε όταν πήγα σε μία βραδιά ποίησης ενός φίλου, με το έργο του οποίου ταυτίζομαι τόσο βαθιά, γιατί μιλάει για τη μη συμμόρφωση με τα φύλα και για το να μην ταυτίζεσαι ως άνδρας ή γυναίκα.»

«Όταν άκουσα όσα είπε, ταυτίστηκα τόσο πολύ που σκέφτηκα τον εαυτό μου, και είπα: «Ω, υπάρχει κάτι εδώ. Υπάρχει κάτι, που δε γνωρίζω, όλη μου τη ζωή». Όμως, έκανε κλικ μέσα μου και χρειάζομαι για να το διερευνήσω, πρέπει να κάνω περισσότερη δουλειά, πρέπει να καθίσω με αυτό. Νομίζω ότι οι περισσότεροι τρανς και nonbinary άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν με αυτό.

Μίλησε, επίσης, για την πρόσφατη απόφαση που πήρε να κόψει τα μαλλιά του.

«Ακολουθούσα όλα τα πρότυπα φύλου που μου είχαν θέσει μεγαλώνοντας σε αυτόν τον κόσμο», είπε. «Και πάντα καταλάβαινα ότι οι άντρες ήταν στη βάση αυτού, σπρώχνοντας τις ατζέντες τους πάνω μου-για να γίνω ένα σέξι ποπ σταρ, οτιδήποτε θα έκανε τους άλλους ανθρώπους να δώσουν τα περισσότερα χρήματα. Και έπρεπε να σπάσω αυτό το καλούπι, γιατί έπρεπε να βρω την ελευθερία για τον εαυτό μου για να επιβιώσει, να ζήσει.» 

Όμως, όταν το Lovato άρχισε να μιλάει για την εμπειρία που είχε φτάνοντας πολύ κοντά στον θάνατο το 2018, η Fonda έσπασε. Το Lovato είπε ότι είχε μια φωνή μέσα του που του έλεγε: “Δε ζεις, και αν δεν αρχίσεις να ζεις τη ζωή σου για εσένα, αυτό θα είναι ο θάνατός σου.” Έτσι ξύπνησα και σκέφτηκα: «Ξέρεις τι, θα ζήσω την αλήθεια μου, ανεξάρτητα από το ποιο άτομο μπορεί να το φοβάται αυτό – ανεξάρτητα από το ποιο άτομο στην πατριαρχία ταραχθεί – θα ζήσω την αλήθεια μου για μένα.» 

Η απάντηση της Fonda

Η Fonda, με δάκρυα, απάντησε ότι αυτό που έλεγε ήταν γενναίο και ήθελε να το αγκαλιάσει. «Είμαι πολύ χαρούμενη που σε ακούω να τα λες όλα αυτά, Demi. Είμαι τόσο περήφανη για σένα και είμαι τόσο χαρούμενη και σε θαυμάζω τόσο πολύ», είπε.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έκανες coming out, επειδή έχω δει το ντοκιμαντέρ, βγήκες από όλο αυτό με αυτήν τη συνειδητοποίηση και βρίσκεις την πραγματική σου αλήθεια και είναι απλώς υπέροχο» πρόσθεσε η Fonda.

To coming out του non binary Lovato

Τον Μάρτιο, το άτομο Lovato είπε ότι θεωρούσε τον εαυτό του «πολύ κουήρ» για να γνωρίσει έναν cis άντρα, και είπε ότι, «ξέρω ποιο είμαι και τι είμαι, αλλά περιμένω μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, για να κάνω coming out στον κόσμο σχετικά με το ποιο είμαι.»

Δύο μήνες αργότερα, έκανε τελικά coming out ως nonbinary και ενημέρωσε τις αντωνυμίες του σε they/them. «Θα αλλάξω επισήμως τις αντωνυμίες μου σε they/them”, είπε. «Πιστεύω ότι αυτό αντιπροσωπεύει καλύτερα τη ρευστότητα που αισθάνομαι στην έκφραση του φύλου μου και μου επιτρέπει να αισθάνομαι πιο αυθεντικό και αληθινό στο άτομο που ξέρω ότι είμαι και εξακολουθώ να ανακαλύπτω.» 

Δείτε το 4D with Demi Lovato




Δες και αυτό!