Με την Ελβετία το δεύτερο ανοιχτά non-binary άτομο της φετινής Eurovision

08/04/2024
από
Το φαβορί τραγούδι που θα στείλει η Ελβετία στη φετινή Eurovision μιλάει για το ταξίδι ενός ατόμου, του Nemo, σε σχέση με την ταυτότητα φύλου του.

Σε περίπου ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2024 και ένα από τα φαβορί είναι και το non-binary καλλιτέχν@ Nemo, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελβετία.

Το τραγούδι, «The Code», είναι ένας συνδυασμός όπερας και ραπ και αναφέρεται στην ταυτότητα φύλου του Nemo, το οποίο γεννήθηκε το 1990 στο Biel της Ελβετίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα το Nemo είπε για το τραγούδι: «Αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω το εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που απέκτησα συνειδητοποιώντας ότι είμαι ένα non-binary άτομο».

«Το The Code δεν χαρακτηρίζεται απλώς ως ένα τραγούδι, αλλά ως ένας ασφαλής χώρος μέσα από τον οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει την αλήθεια του. Η αλήθεια του Nemo βρίσκεται ανάμεσα στα 0 και 1 του δυαδικού συστήματος: «Κάπου ανάμεσα στο 0 και 1, εκεί βρήκα το βασίλειό μου», συμπληρώνει το Nemo.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το ότι θα συμμετάσχει στον μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού, υπερασπιζόμενο τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Είναι απίστευτη τιμή να μπορώ να εκπροσωπήσω την Ελβετία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα ως gender-queer άτομο να υπερασπιστώ ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

Πέρα από το Nemo, το Bambie Thug είναι το δεύτερο ανοιχτά non-binary άτομα που θα βρεθεί στη σκηνή της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, εκπροσωπώντας την Ιρλανδία.
Δες και αυτό!