To νέο βιβλίο του Λύο Καλοβυρνά είναι μια μοναδική μελέτη του είδους της για την ομοφυλοφιλία στη χώρα μας

10/05/2021

Γεννιόμαστε ή γινόμαστε γκέι; Τι σημαίνει «είμαι γκέι»; Πώς αντιδρούν γονείς, φίλοι και γνωστοί σε μια τέτοια ανακοίνωση; Γιατί τρομάζει πολλούς η ομοφυλοφιλία; Ποια στερεότυπα επικρατούν; Πόσοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί υπάρχουν; Γιατί μερικοί κρύβουν τον δικό τους; Κάνουν σχέσεις οι γκέι; Είναι σεξουαλικά πιστοί; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις ομόφυλες και ετερόφυλες σχέσεις και ποιες αυτές ανάμεσα στις αντρικές και τις λεσβιακές; Πώς νοιώθουν οι Έλληνες γκέι;

Μια μελέτη για την ομοφυλοφιλία και τις ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις της στην Ελλάδα, βασισμένη σε δεκαεπταετή ψυχοθεραπευτική πείρα, δεκατρία χρόνια ομάδων αυτογνωσίας για γκέι άντρες, βιωματικές μαρτυρίες και εκτενή επιστημονική έρευνα.

Απευθύνεται σε γκέι άνδρες και γυναίκες, σε γονείς που έχουν υποψίες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών τους, ψυχοθεραπευτές και παιδαγωγούς. Σκοπός της να εξετάσει και να φωτίσει το βίωμα της ομοφυλοφιλίας, ώστε τα γκέι άτομα να μπορέσουν να προσεγγίσουν το τι έχουν ζήσει αλλά και το πώς μπορούν να ζήσουν από δω και πέρα χωρίς κόμπλεξ, ντροπή και αυτοπεριορισμούς.

Το “Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της” είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος ή κατά κεφάλαια. Γράφτηκε με τρόπο ώστε ο αναγνώστης και η αναγνώστρια να μπορούν να πηγαίνουν στις πληροφορίες που αναζητούν άμεσα, π.χ. κάμινγκ άουτ σε γονείς, ψυχοθεραπεία ή στερεότυπα. Στις παραπομπές διατίθεται η βιβλιογραφία για όσες και όσους επιθυμούν να διαβάσουν περισσότερα για κάθε θέμα που τους ενδιαφέρει.

Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και μεταφραστής. Από το 2006 κάνει ατομικές συνεδρίες και συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και υποστήριξης για γκέι άντρες, καθώς και ομάδες για γυναίκες σε θέματα μητρότητας και γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας. Από το 2015 εργάζεται επίσης ως σύμβουλος γάμου με την προσέγγιση Emotionally Focused Therapy

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!