Μπόρις Τζόνσον: Η απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής δε θα περιλαμβάνει την «προσευχή»

13/04/2021
από
LONDON, ENGLAND - JULY 23: Newly elected Conservative party leader Boris Johnson poses outside the Conservative Leadership Headquarters on July 23, 2019 in London, England. After a month of hustings, campaigning and televised debates the members of the UK's Conservative and Unionist Party have voted for Boris Johnson to be their new leader and the country's next Prime Minister, replacing Theresa May. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οποιαδήποτε απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής δε θα ισχύει για ενήλικες που ζητούν «ποιμαντική υποστήριξη» από εκκλησίες, ενώ εξερευνούν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου τους.

Ο πρωθυπουργός έκανε αυτό το σχόλιο σε μια επιστολή προς την Ευαγγελική Συμμαχία, μια χριστιανική ομάδα που εκπροσωπεί 3.500 εκκλησίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι λαμβάνω πολύ σοβαρά την ελευθερία του λόγου και τη θρησκευτική ελευθερία», έγραψε ο Τζόνσον στην επιστολή του, σύμφωνα με την Premier Christian News.

«Όπως ήταν σαφές από την κυβέρνηση το 2018, όταν δεσμευτήκαμε ότι θα τερματίσουμε τη θεραπεία μεταστροφής, θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους ενήλικες να λαμβάνουν την κατάλληλη ποιμαντική υποστήριξη (συμπεριλαμβανομένης της προσευχής), σε εκκλησίες και άλλα θρησκευτικά περιβάλλοντα, στο πλαίσιο της εξερεύνησης του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας του φύλου τους.»

Ο Τζόνσον πρόσθεσε: «Όπως και εσείς, δε θέλω να βλέπω τους κληρικούς και τα μέλη της εκκλησίας να ποινικοποιούνται για φυσιολογική μη καταναγκαστική δραστηριότητα».

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε μια επιστολή που έγραψε η Ευαγγελική Συμμαχία τον Μάρτιο, η οποία ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής θα μπορούσε να εμποδίσει τους ευαγγελικούς Χριστιανούς να «αναζητήσουν και να λάβουν υποστήριξη για να ζήσουν αγνές ζωές».

Στην επιστολή, η οποία απευθύνθηκε στον Τζόνσον, ο διευθυντής της Ευαγγελικής Συμμαχίας Πίτερ Λινς αναγνώρισε ότι το «στίγμα, η διάκριση και η βλάβη» προκάλεσε όντως η θρησκεία σε ΛΟΑΤ+ άτομα. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι ορισμένες από τις πιο ακραίες μορφές θεραπείας μεταστροφής, όπως η θεραπεία με ηλεκτροσόκ και ο διορθωτικός βιασμός, είναι λανθασμένες.

«Ωστόσο, είπε ότι η πλήρης απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής θα ήταν «εξαιρετικά προβληματική» για τους ευαγγελικούς Χριστιανούς, καθώς θα μπορούσε να ποινικοποιήσει τις «κοινές εκκλησιαστικές δραστηριότητες».

Ο Λινς είπε ότι η οργάνωσή του «υπερασπίζεται την ελευθερία των ανθρώπων να επιλέγουν πώς θα ανταποκρίνονται στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

«Για τους ευαγγελικούς Χριστιανούς, η διδασκαλία της Βίβλου κάνει σαφές ότι η σεξουαλική δραστηριότητα περιορίζεται στον μονογαμικό γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Για τους Χριστιανούς που διατηρούν αυτήν τη βιβλική διδασκαλία, είναι σημαντικό όσοι βιώνουν ομόφυλη έλξη να είναι ελεύθεροι να λάβουν υποστήριξη για να τους βοηθήσουν να ζήσουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους», πρόσθεσε, ισχυριζόμενος ότι μια εκτεταμένη απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής θα σταματούσε το ΛΟΑΤ+ άτομα από το να «που αναζητούν και να λαμβάνουν υποστήριξη για να ζήσουν αγνές ζωές».

Όμως ο γκέι Χριστιανός Jayne Ozanne είπε στο PinkNews ότι η θεραπεία μεταστροφής «πρέπει να απαγορευτεί και οι δράστες πρέπει να αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου».

«Ως χριστιανός, παίρνω και εγώ την ελευθερία της θρησκείας πολύ σοβαρά – μέχρι το σημείο που προκαλεί βλάβη», είπε ο Ozanne.

 




Δες και αυτό!