Βρετανοί βουλευτές καταδικάζουν την κυβέρνηση για την άρνησή της να απαγορεύσει τις “θεραπείες” μεταστροφής

26/09/2023
από
Η ορισμένη από την αξιωματική αντιπολίτευση Υπουργός Γυναικών και Ισότητας (shadow minister), Anneliese Dodds, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προδοσία» μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Rishi Sunak πρόκειται να καταργήσει την πολυαναμενόμενη απαγόρευση της «θεραπείας» μεταστροφής.

Η Theresa May υποσχέθηκε για πρώτη φορά να θέσει εκτός νόμου την επιβλαβή πρακτική πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι Συντηρητικοί δεν προώθησαν ποτέ κάποια σχετική νομοθεσία για την απαγόρευσή της.

Έπειτα από μήνες εσωτερικών διαφωνιών, αναφέρεται τώρα ότι η πρωθυπουργός θα αφήσει τελείως στην άκρη τα σχέδια για την απαγόρευση της «θεραπείας» μεταστροφής, επειδή παρόμοιοι νόμοι έχουν «αποδειχθεί προβληματικοί ή αναποτελεσματικοί σε άλλες χώρες».

Η κυβέρνηση φέρεται τώρα να εργάζεται πάνω σε ένα «σχέδιο καθοδήγησης», το οποίο θα «τονίζει τους υφιστάμενους νόμους που η κυβέρνηση πιστεύει ότι ήδη ποινικοποιεί αρκετές πτυχές της “θεραπείας” μεταστροφής».

Σε δήλωσή του, ο Dodds υποσχέθηκε και πάλι ότι οι Εργατικοί θα απαγορεύσουν τη «θεραπεία» μεταστροφής αν εκλεγούν στην κυβέρνηση και καταδίκασε τους Συντηρητικούς για την αδράνειά τους.

«Η απόρριψη της απαγόρευσης της λεγόμενης “θεραπείας” μεταστροφής είναι άλλη μια αθέτηση της υπόσχεσης των Συντηρητικών και μια προδοσία όσων κινδυνεύουν από αυτές τις καταχρηστικές πρακτικές», δήλωσε ο Dodds.

«Η γελοία αποτυχία να τεθεί εκτός νόμου αυτή η κατάχρηση δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση-ζόμπι έχει ξεμείνει εντελώς από ιδέες και δεν έχει την πολιτική βούληση να φέρει οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή».

«Οι Εργατικοί θα απαγόρευαν πλήρως τη “θεραπεία” μεταστροφής και θα έδιναν στους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους ελπίδα για το μέλλον», πρόσθεσε.

Η βουλευτής των Εργατικών Nadia Whittome επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει αφήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην τύχη τους, ενώ τα μέλη της κοινότητάς τους υφίστανται «φρικτή κακοποίηση».

«Σε συνδυασμό με τους συντηρητικούς βουλευτές και τους υποστηρικτές τους στον δεξιό Τύπο που εντείνουν τη δαιμονοποίηση των τρανς ατόμων, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι με το μέρος μας», δήλωσε η Whittome.

Η Kate Osborne, βουλευτής των Εργατικών στο Jarrow, δήλωσε ότι οι αναφορές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση «δεν νοιάζεται για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

«Πρόκειται για πλήρη παράλειψη καθήκοντος από την κυβέρνηση, η οποία αρνείται να προστατεύσει ευάλωτους ανθρώπους από κακοποιήσεις και διακρίσεις, επιτρέποντας την εξαναγκαστική συναίνεση και τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πρακτικής.

«Πρέπει να έχουμε μια πλήρη απαγόρευση της “θεραπείας” μεταστροφής που να προστατεύει ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα – χωρίς θρησκευτικές εξαιρέσεις και χωρίς κανένα παραθυράκι».

Η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να παράσχει ενημέρωση σχετικά με το αν είναι ακόμα πιθανό να προωθήσει τη νομοθεσία.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να παρενοχλείται για αυτό που είναι και οι προσπάθειες για τη λεγόμενη “θεραπεία” μεταστροφής είναι αποτρόπαιες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε προσεκτικά αυτό το πολύ σύνθετο ζήτημα».
Δες και αυτό!