Ηθοποιός του Disney Channel υπέστη “θεραπεία” μεταστροφής

20/09/2023
από
Vulnerable/YouTube
Ο ηθοποιός του Disney Channel, Matthew Scott Montgomery αποκάλυψε ότι αναγκαζόταν να υποβάλλεται σε κρυφά «θεραπεία» μεταστροφής, όταν δεν είχε τηλεοπτικά γυρίσματα.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε γνωστές σειρές του Disney όπως το Shake It Up, το Sonny With A Chance, και το So Random, υπέμεινε τη σκληρή αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πρακτική της «θεραπείας» μεταστροφής, αφού έκανε coming out στους πολύ συντηρητικούς γονείς του ως γκέι, οι οποίοι πίστευαν ότι «τα γκέι άτομα είναι το πιο διαβολικό πράγμα που υπάρχει».

Ευτυχώς, οι συμπρωταγωνιστές του (Demi Lovato, Hayley Kiyoko και άλλοι) τον βοήθησαν να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειαζόταν την επικίνδυνη αυτή «θεραπεία».

Ο Montgomery μίλησε για την τραυματική εμπειρία του σε πόντκαστ της Christy Carlson Romano, η οποία ήταν κι αυτή πρωταγωνίστρια σε σειρές του Disney Channel.

https://youtu.be/2SIpVxrJQkw

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι μετά το coming out στους γονείς του, ο πατέρας του τον πήγε να κάνει επανορθωτικές «θεραπείες» – οι οποίες όπως λέει και ο ίδιος ο ηθοποιός είναι μια άλλη λέξη για τις «θεραπείες» μεταστροφής.

Αν και ο Montgomery ήταν άνω των 18 τότε και τεχνικά θα μπορούσε να είχε φύγει από αυτού του είδους τις «θεραπείες» από μόνος του, ο ηθοποιός εξήγησε: «Στο περιβάλλον το οποίο μεγάλωσα, μάθαινες ότι αξίζει να τιμωρείσαι όλη την ώρα».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η εταιρία (Disney) δεν είχε ιδέα για το τι έκανε ο ίδιος τις μέρες που δεν είχε γυρίσματα, λέγοντας συγκεκριμένα: «Η Disney ήταν πάντα καταπληκτική μαζί μου. Δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις πρακτικές, δεν ήταν δική τους ιδέα».

«Δεν το ήξεραν, κανείς δεν το ήξερε, ούτε οι συνάδελφοί μου δεν το ήξεραν τότε».

Το κέντρο «θεραπείας» μεταστροφής με έδρα το Ενσίνο διαφημιζόταν έτσι: «γκέι άνδρες που ήθελαν να μετατραπούν από γκέι σε στρέιτ και να τα καταφέρουν ως στρέιτ σταρ του κινηματογράφου», ισχυρίστηκε ο Montgomery.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια γενική λεκτική «θεραπεία» κλιμακώθηκε τελικά σε «θεραπεία» με ηλεκτροσόκ.

Τελικά, ο Montgomery έκανε κάποιες παντοτινές φιλίες με τους συναδέλφους του και ξαφνικά «απλά κάπως ξύπνησε».

«Σε εκείνο το σημείο, είχα αρχίσει να κάνω στενούς φίλους που θεωρούσα οικογένεια», είπε.

Matthew Montgomery on the Vulnerable podcast.
Vulnerable/YouTube

«Άνθρωποι όπως η Hayley Kiyoko, η οποία ήταν guest star στο So Random. Αυτή και εγώ γίναμε φίλοι και δεθήκαμε. Όταν βρίσκεις ένα άλλο κουήρ άτομο, απλά το νιώθεις, προσκολλάσαι σε αυτό το άτομο.

«Και η Demi ήταν καταπληκτική φίλη με αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η οικογένειά μου, αυτή είναι η αδελφή ψυχή μου, αυτό είναι το άτομο που με αγαπάει πιο πολύ. Και σε εκείνο το σημείο, μπόρεσα να έχω προσεκτικά μια ζωή γεμάτη αγάπη, τέχνη και έκφραση που με ικανοποιούσε και με έκανε τόσο ευτυχισμένο με έναν τρόπο που δεν είχα ξανανιώσει».

Μέσα από σταθερές φιλίες όπως αυτές, ο Montgomery συνειδητοποίησε ότι δεν χρειαζόταν να υποβάλει τον εαυτό του σε πόνο και τιμωρία επειδή απλώς ήταν αυτός που ήταν.

Για όποιον έχει περάσει μια παρόμοια εμπειρία ή είχε σκεφτεί να κάνει «θεραπεία» μεταστροφής, ο Montgomery μοιράστηκε μερικά λόγια σοφίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό με σένα. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να είναι λάθος με σένα. Σας αγαπούν, σας αξίζει να έχετε μια όμορφη ζωή που είναι προσεκτικά επιμελημένη με τον τρόπο που σας αξίζει, με χαρά, ευτυχία και τέχνη, ή ό,τι σας κάνει ευτυχισμένα».

Πληροφορίες από PinkNews. 
Δες και αυτό!