Τέσσερις δολοφονίες τρανς ατόμων έχουν ήδη γίνει το 2021 στις Η.Π.Α.

04/02/2021
από
δολοφονίες τρανς ατόμων
δολοφονίες τρανς ατόμων

Το 2020 μετρήσαμε ιστορικά τις περισσότερες δολοφονίες τρανς ατόμων. Δολοφόνησαν, στις περισσότερες περιπτώσεις με βάναυσο τρόπο, σαράντα πέντε τρανς άτομα, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλότερο ρεκόρ με τριάντα μία δολοφονιές τρανς ατόμων μέσα στο 2017. Δυστυχώς, οι τρανς γυναίκες με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τη βία, ενώ ο αληθινός αριθμός των θυμάτων δε θα γίνει ποτέ γνωστός, καθώς πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται, ή γίνεται misgendering κατά την αναφορά του θανάτου των θυμάτων.

Να μην ξεχαστούν. Αναπνευτείτε εν ειρήνη.

Tyianna “Davarea” Alexander

τρανς
Tyianna “Davarea” Alexander

Πυροβόλησαν στο κεφάλι την 28χρονη Μαύρη τρανς, Tyianna “Davarea” Alexander, ενώ περπατούσε με έναν φίλο του στο Σικάγο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου. Αναγνωρίστηκε ως νεκρή στο σημείο. Ο 31χρονς φίλος της, Brandon Gowdy, που πυροβολήθηκε στο χέρι, πέθανε λίγες ώρες αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο.


Samuel Edmund Damián

Samuel Edmund Damián
Samuel Edmund Damián

Ο Samuel Edmund Damián, ένας λατίνος τρανς άνδρας, βρέθηκε νεκρός στο Πουέρτο Ρίκο το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου. Άφησαν το γεμάτο τραύματα από σφαίρες σώμα του, στη μέση ενός σκοτεινού αυτοκινητόδρομου, όπου πέρασε από πάνω του ένας ανυποψίαστος οδηγός. Η αστυνομία ανέφερε, ότι ο Damián υπέστη τραύματα από πυροβολισμούς σε πολλά μέρη του σώματος, υποδηλώνοντας ένα ορισμένο επίπεδο οργής από τον δολοφόνο του.


Bianca “Muffin” Bankz

Bianca "Muffin" Bankz
Bianca “Muffin” Bankz

Πυροβόλησαν θανάσιμα την 30χρονη Μαύρη τρανς Bianca “Muffin” Bankz στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις 17 Ιανουαρίου. Δολοφόνησαν τη Bankz, ένα πρώην θετό παιδί, που για χρόνια είχε μείνει άστεγη, στο νέο της διαμέρισμα. Η αστυνομία πιστεύει, ότι ο Moses Miller τη σκότωσε, και μετά ο ίδιος αυτοκτόνησε.


Dominique Jackson

Dominique Jackson
Dominique Jackson

Πυροβόλησαν και σκότωσαν την 30χρονη Μαύρη τρανς, Dominique Jackson, στο Μισισιπή, στις 25 Ιανουαρίου. Η αστυνομία ανακάλυψε το θανάσιμα τραυματισμένο σώμα της, μέσα σε ένα όχημα, που είχε χτυπήσει σε έναν πάσσαλο, και αναγνωρίστηκε ως νεκρή στο σημείο. Οι αρχικές αναφορές της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης έκαναν misgendering στην Jackson. Τα φιλικά της πρόσωπα και η οικογένειά τους περιγράφουν την Jackson ως «γλυκιά και ευγενική», με όνειρο να συμμετάσχει στο RuPaul’s Drag Race.




Δες και αυτό!