Δύο τρανς άτομα από την Αμερική σκοτώθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες

15/01/2021
από
τρανς, δολοφονία, αμερική, 2021

Το περασμένο έτος ήταν το πιο θανατηφόρο, που καταγράφηκε ποτέ, για την τρανς κοινότητα στην Αμερική, με τουλάχιστον 44 γνωστά περιστατικά δολοφονίας τρανς ανθρώπων.

Δυστυχώς, το 2021 ξεκινά ήδη με τις δολοφονίες μιας τρανς γυναίκας από το Σικάγο, και ενός τρανς άνδρα από Πουέρτο Ρίκο.

Οι Chicago Sun-Times ανέφεραν ότι πυροβόλησαν στο κεφάλι και σκότωσαν την Tyianna “Davarea” Alexander, 28 ετών, μια Μαύρη τρανς γυναίκα, ενώ περπατούσε με έναν φίλο της στη γειτονιά Gresham, νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Έπεσε νεκρή στο σημείο. Οι δράστες πυροβόλησαν και τον φίλος της, τον 31χρονο Brandon Gowdy, ο οποίος μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με αναφορές, οι θανατηφόρες βολές προήλθαν από ένα όχημα. Το έγκλημα διερευνάται ως ανθρωποκτονία.

«Η έναρξη αυτής της νέας χρονιάς με έναν ακόμη θάνατο, εκείνο μιας Μαύρης τρανς γυναίκας είναι απογοητευτική», δήλωσε το άτομο Tori Cooper, που έχει διευθυντική θέση σε πρωτοβουλία για τα τρανς δικαιώματα στην περιοχή, προσθέτοντας ότι: «Πρέπει να δράσουμε τώρα και να συνεχίσουμε να επιβεβαιώνουμε ότι Black Trans Lives Matter».

Η Alexander είναι η δεύτερη Μαύρη τρανς γυναίκα, που δολοφονήθηκε στους δρόμους του Σικάγο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ένα άλλο άτομο, με το όνομα Courtney Eshay, επίσης, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αργά το βράδυ την ημέρα των Χριστουγέννων στη γειτονιά του Ανατολικού Τσάταμ της πόλης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Πουέρτο Ρίκο, το σώμα του Samuel Edmund Damián, ενός λατίνου τρανς άνδρα, αφέθηκε στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου, όπου πέρασε από πάνω του ένας ανυποψίαστος οδηγός, σύμφωνα με μια φρικτή αναφορά στην ισπανική Primera Hora. Ο Damián υπέστη τραύματα από πυροβόλο όπλο σε πολλά μέρη του σώματος, υποδηλώνοντας ένα ακραίο επίπεδο οργής από τον δολοφόνο του.

Τόσο, ο Damián όσο και η Alexander υπέστησαν misgendering από τις αρχές στις πρώτες αναφορές.




Δες και αυτό!