Μόλις το 2017 έγινε το πιο θανατηφόρο έτος για τα τρανς άτομα στις ΗΠΑ

31/10/2017
από
Sam Beklik

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 24 δολοφονίες σε βάρος τρανς ατόμων μέσα στο 2017 – κι απομένουν ακόμη δύο μήνες μέχρι να κλείσει η χρονιά.

Μία ακόμη τρανς γυναίκα έπεσε νεκρή από πυροβολισμούς, γεγονός που κατατάσσει το 2017 στο πιο θανατηφόρο έτος για τα τρανς άτομα στις ΗΠΑ συγκριτικά με τα καταγεγραμμένα περιστατικά του 2015 και του 2016.

Στέφανι Μόντεζ

Η σωρός της Στέφανι Μόντεζ, ετών 47, βρέθηκε σε δρόμο κοντά στην περιοχή Κόρπους Κρίστι, στο Τέξας την περασμένη εβδομάδα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δέχτηκε πυροβολισμούς στο στήθος, στην κοιλιά και στον ώμο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι μάλλον πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά η έρευνα βρίσκεται ακόμη με πολύ αρχικό στάδιο. Η φίλη της, Μπρίτανι Ραμίρεζ, δήλωσε σοκαρισμένη στους τοπικούς Corpus Christi Caller-Times από τον θάνατό της Στέφανι:

Είχε προοπτικές για τη ζωή της. Ήταν πολύ υποστηρικτική με όλους. Δεν ξέρω γιατί θα μπορούσε κάποιος να το κάνει κάτι τέτοιο” .

Η Ραμίρεζ, 44 ετών, πρόσθεσε ακόμη: “Της άρεσε να χορεύει. Αγαπούμε τη ζωή. Ήταν ένας από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει στη ζωή του» .


Άλι Στέινφιλντ

Τον περασμένο μήνα η σωρός ενός τρανς ατόμου, 17 ετών, που άκουγε στο όνομα Άλι Στέινφιλντ, βρέθηκε καμένο, ενώ έφερε πολλαπλές πληγές από επανειλημμένα μαχαιρώματα στα μάτια και στα γεννητικά όργανα. Λίγες μέρες πριν έπεσε νεκρό νεαρό non-binary, bi, intersex άτομο, 21 ετών, στο Πανεπιστήμιο Georgia Tech, από τα πυρά αστυνομικού της Πανεπιστημιούπολης, ο οποίος δεν είχε πλήρη εκπαίδευση.


Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, ο Πρόεδρος   Ντόναλντ   Τραμπ  αντιμετώπισε σωρεία κριτικών για τις πολιτικές του αποφάσεις για τα τρανς άτομα. Τον Φεβρουάριο, ανακάλεσε την προστασία των τρανς φοιτητών. Τον Αύγουστο ανήγγειλε την απαγόρευση των τρανς ατόμων από το να στο στρατό.


Τα παραπάνω θύματα δεν είναι τα μοναδικά. Τον Σεπτέμβριο ζήσαμε επίσης τη δολοφονία μίας τρανς γυναίκας, της Ντερίκα Μπάνερ, ηλικίας 26 ετών, που βρήκε νεκρή από θανάσιμους πυροβολισμούς στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας.

Ντερίκα Μπάνερ

Ένας τρανς άνδρας, ο Κασμίρ Ρεντ, ετών 28, μαχαιρώθηκε πολλαπλά μέχρι θανάτου τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με ισχυρισμούς, κατά τη διάρκεια διαφωνίας μεταξύ του ίδιου και του συγκάτοικού του Ντόρις Καρακίλο.

Ο θάνατος του Ρεντ ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Κίουι, που   πυροβολήθηκε κι έπεσε νεκρή από την τοπική αστυνομία στο Μιζούρι.

Κίουι

Τον Αύγουστο, η Τίτι Ντάιτζερφιλντ πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Ατλάντα. Η δολοφονία της Ντάιτζερφιλντ ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την δήλωση του “κωμικού” Ρόλαντ Πάουελ στο ραδιόφωνο που “αστειεύτηκε” για τις δολοφονίες των τρανς γυναικών. Ο Πάουελ είπε τότε, ότι αν ανακάλυπτε ότι κάποιο άτομο είναι τρανς μετά από σεξουαλική επαφή μαζί του, θα το σκότωνε.

Τίτι Ντάιτζερφιλντ

Η 41χρονη Μέσα Καλντγουέλ πυροβολήθηκε θανάσιμα στο Μισισίπι τον Ιανουάριο.

Μέσα Καλντγουέλ

Η Τζέιμι Λι Γούντιντ Άροου, 28 ετών, που αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς και two-spirit, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Νότια Ντακότα τον Ιανουάριο.

Τζέιμι Λι Γούντιντ Άροου

Η Τζότζο Στράικερ, σκοτώθηκε στο Οχάιο τον Φεβρουάριο.

Η Τιάρα Ρίτσμοντ πυροβολήθηκε στο Σικάγο στις 24 του Φεβρουαρίου.

Η 31χρονη Σίνα Ντολ Ντάπρι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Νέα Ορλεάνη, επίσης τον Φεβρουάριο.

Σίνα Ντολ Ντάπρι

Η Κιάρα Μακέλβεν, 31 ετών, μαχαιρώθηκε στη Νέα Ορλεάνη δύο ημέρες μετά την Ντάπρι.

Κιάρα Μακέλβεν

Η Τζακουάριους Χόλαντ, 18 ετών, πυροβολήθηκε κι έχασε τη ζωή στη Λουιζιάνα τον Φεβρουάριο.

Τζακουάριους Χόλαντ

Η 38χρονη Αλφόνζα Γουάτσον πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Βαλτιμόρη, στο Μέρυλαντ τον Μάρτιο.

Η Κλέι Ρίντ, 28 ετών, πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Απρίλιο στο Μαϊάμι.

Κλέι Ρίντ

Η Μπρέντα Μπόστικ 59χρονων άστεγη, που βρέθηκε με σοβαρούς τραυματισμούς στο Μανχάταν.

Η Σάρελ Φόλνερ πέθανε τον Μάιο σε ηλικία 46 ετών, αφού δέχτηκε επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα το Νοέμβριο.

Σάρελ Φόλνερ

Η 27χρονη Κέν Μακφάντελ βρέθηκε νεκρή τον Απρίλιο στον ποταμό Σαν Αντόνιο.

Κέν Μακφάντελ

Η 28χρονη Κέντα Μαίρη Άνταμς βρέθηκε νεκρή τον Ιούνιο με σοβαρά εγκαύματα στο σώμα της.

Κέντα Μαίρη Άνταμς

Η Άβα Λε Ρέι Μπαρρίν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Γεωργία στις 17 Ιουνίου.

Άβα Λε Ρέι Μπαρρίν

Η Έμπονι Μόργκαν, 28 ετών, πυροβολήθηκε θανάσιμα στη Βιρτζίνια στις αρχές Ιουλίου.

Πότε θα σταματήσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα;




Δες και αυτό!