Αθώος ο Ηλίας σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου

04/09/2020
από
αθώος ο Ηλίας
Ο Ηλίας με τον δικηγόρο του

“Νιώθω δικαίωση!” 

Μετά και τη δεύτερη αναβολή της δίκης, κρίθηκε αθώος ο Ηλίας σήμερα Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο Πρόεδρος του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αποφάσισε την αθώωση του Ηλία Γκιώνη για την αναίτια σύλληψή του και το κατασκευασμένο εις βάρος του κατηγορητήριο.

Δικηγόρος υπεράσπισής του είναι ο Γιώργος Ζήσης.

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια, μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων, όπως Καμία Ανοχή,  Femctωrìa και Drag Sabbat.

Θυμίζουμε ότι ενημερωθήκαμε για τη σύλληψη ΛΟΑΤΚΙ+ άτομου (του Ηλία Γκιώνη) στα Εξάρχεια την Κυριακή 23 Αυγούστου, μέσω φιλικών του προσώπων από τα social media.

Μετά από λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, ενώ περπατούσε στα Εξάρχεια, μόλις τους απάντησε, τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από οικεία του πρόσωπα, την επόμενη μέρα πέρασε από τον εισαγγελέα και θα εισαχθεί στο αυτόφωρο μετά τις 12:00. Του αφαιρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο, είχει προλάβει να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του.

“Δεν τελειώνει εδώ όμως, συνεχίζουμε” 

Δήλωνε, αθώος ο Ηλίας, από την αρχή, ενώ σε απάντησή του για το περιστατικό αποτυπώνει λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν.

 «Νιώθω δικαίωση, και όχι μόνο για εμένα, αλλά για πάρα πολλά άτομα από εμάς, που έχουμε δεχθεί βία και δεν αντιδράσαμε ποτέ. Δεν τελειώνει εδώ όμως, συνεχίζουμε, γιατί εκκρεμεί και η ΕΔΕ, που έχει γίνει για τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός, που κατέθεσε σήμερα, ήταν αυτός που ξεκίνησε τη βία εναντίον μου. Για μένα, τώρα ξεκινάνε όλα. Από εδώ και πέρα, σαν Ηλίας, όποιον άνθρωπο σέρνουν άδικα σε δικαστήρια θα είμαι έξω μαζί με κόσμο για να τον στηρίξω» δήλωσε ο Ηλίας στο TPP.

Για την υπόθεση του Ηλία Γκιώνη έκανε δημόσια δήλωση και η Διεθνής Αμνηστία καθώς και η Ομάδα Λοατκι+ Τομέα Δικαιωμάτων Σύριζα.

Η θέση της υπεράσπισης ήταν από την αρχή ξεκάθαρη:

Ο θεμελιώδης ρόλος της αστυνομίας οφείλει να είναι η απαράμιλλη προστασία του πολίτη και όχι η ρατσιστική επίθεση, λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. Αντ’ αυτού, τα θεσμικά όργανα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, προέβησαν σε ομοφοβικούς, σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του κατηγορουμένου εντολέα μου, ενώ, παράλληλα, επιχειρούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, τη στιγμή που εκείνα θα έπρεπε να βρίσκονται ενώπιον του Νόμου.
Τέλος, ρητώς ο εντολέας μου επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής, Αστικών, Ποινικών και Διοικητικών δικαστηρίων.



Δες και αυτό!