Καθολικός Ιερέας συμμετέχει σε γαμήλια τελετή λεσβιακού ζευγαριού, παραιτείται λίγο αργότερα

28/07/2020
από

Σε “παραίτηση” φαίνεται να οδηγήθηκε ένας καθολικός ιερέας στη Ρώμη, ο οποίος έλαβε μέρος στην πολιτική ένωση ενός ζευγαριού γυναικών.

Στις 11 Ιουλίου, ο πατέρας Emanuele Moscatelli αποφάσισε να παρευρεθεί στη γαμήλια δεξίωση της Beatrice και της Francesca, δύο καλών του φίλων.

Μετά από χρόνια σχέσης, οι δύο γυναίκες πήραν την απόφαση να υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης με την επιθυμία να γίνει μια τελετή στην οποία θα συμμετέχει κι ο Moscatelli.

Λίγες μέρες μάλιστα πριν, ο ιερέας επισκέφθηκε τη δήμαρχο της περιοχής, για να σιγουρευτεί ότι μπορεί να λάβει μέρος στην τελετή.

Η δήμαρχος Valentina Pini εξουσιοδότησε τον κληρικό να πραγματοποιήσει τη γαμήλια τελετή.

Του έδωσε επίσης άδεια να χρησιμοποιήσει έναν μανδύα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας που φορούν δήμαρχοι και αξιωματούχοι της πόλης στην Ιταλία όταν συμμετέχουν σε δημόσιες τελετές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Pini, προειδοποίησε επίσης τον Moscatelli ότι, μολονότι είναι απολύτως νόμιμο, θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στον ίδιο αν αποφασίσει να το κάνει.

Το ευτυχισμένο ζευγάρι τέλεσε την πολιτική ένωση στο δημαρχείο του Sant’Oreste, με τον Moscatelli να προεδρεύει της τελετής.

Δέκα μέρες αργότερα, ο Επίσκοπος Romano Rossi της Civita Castellana, της επισκοπή στην οποία ανήκει το Sant’Oreste, ανακοίνωσε ότι ο πατέρας Moscatelli παραιτήθηκε «ξαφνικά» από τη θέση του ως ιερέα.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Rossi, η παραίτηση έγινε όταν ο ιερέας συνειδητοποίησε ότι αυτό που είχε κάνει ήταν «ακατάλληλο», αναφερόμενος σε μια διάταξη του νόμου που απαγορεύει στους ιερείς να τελούν πολιτικό γάμο.

«Συζητήσαμε. Δεν πρόκειται για κάποια απόφαση της έδρας και δεν πρόκειται για τιμωρία. Αποφάσισε ότι είναι σκόπιμο να παραιτηθεί», είπε ο Rossi.




Δες και αυτό!