Η Sophia Bush έκανε coming out ως κουήρ: «Επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να αναπνεύσω»

26/04/2024
από
Coming out ως κουήρ έκανε η ηθοποιός Sophia Bush και επιβεβαίωσε τη σχέση της με την πρώην ποδοσφαιρίστρια Ashlyn Harris, δηλώνοντας ότι επιτέλους μπορεί να αναπνεύσει.

Η πρωταγωνίστρια του One Tree Hill δήλωσε ότι «μισεί την ιδέα ότι θα πρέπει να κάνει coming out το 2024», αλλά κατανοεί τη σημασία του να είσαι περήφανος με την ταυτότητά σου «σε μια χρονιά που βλέπουμε τις πιο επιθετικές επιθέσεις στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στη σύγχρονη ιστορία», γράφει σε ένα άρθρο για το περιοδικό Glamour.

«Έχω βιώσει τόση ασφάλεια, σεβασμό και αγάπη στην κουήρ κοινότητα, ως σύμμαχό μου σε όλη μου τη ζωή, που, καθώς βρήκα τον εαυτό μου, ένιωθα ήδη ότι η κοινότητα αυτή ήταν το σπίτι μου. Νομίζω ότι πάντα ήξερα ότι η σεξουαλικότητά μου ανήκει σε ένα φάσμα. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι η λέξη που την καθορίζει καλύτερα είναι η λέξη “κουήρ”. Δεν μπορώ να το πω χωρίς να χαμογελάσω, στην πραγματικότητα. Και αυτό είναι πολύ υπέροχο», αναφέρει στη συνέχεια η Sophia Bush.

Για την ηθοποιό, η ανακάλυψη και γνωστοποίηση της ταυτότητάς της είναι ο τρόπος να νιώσει και να ζήσει ελεύθερα και αυθεντικά.

«Επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να αναπνεύσω. Δεν νομίζω ότι μπορώ να εξηγήσω πόσο βαθύ είναι αυτό. Νιώθω σαν να φορούσα ένα βαρύ γιλέκο για ποιος ξέρει πόσο καιρό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαρύ ήταν μέχρι που τελικά το άφησα κάτω. Μπορεί να ακούγεται τρελό – αλλά νομίζω ότι θα το αντιληφθούν άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης από το τραύμα – αλλά, παίρνω ξανά βαθιές ανάσες. Νιώθω ο εαυτός μου. Μπορώ να νιώσω ο εαυτός μου, τώρα. Αυτό με κάνει να θέλω να κλάψω και να γελάσω ταυτόχρονα», σημειώνει συγκεκριμένα η ίδια.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός έγραψε για τον γάμο της με έναν άνδρα και το πόσο αυτό την περιόριζε, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τη σχέση της με την Ashlyn Harris, τονίζοντας ότι ο έρωτας της για τη σύντροφό της έχει «επουλώσει μερικές από τις παιδικές μου πληγές και με έχει φέρει πολύ πιο κοντά στη μητέρα μου».

«Βλέποντας την Ashlyn να επιλέγει όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να ευτυχήσει, γιατί τα μωρά της ήταν το πιο όμορφο πράγμα που έχω δει ποτέ να κάνει μια φίλη. Και τώρα την αγαπώ. Πόσο τυχερή είμαι;», προσθέτει η Bush.

Αν και επεσήμανε ότι δεν δίνει βάσει στα ιντερνετικά τρολς, η ηθοποιός γράφει επίσης για τους τρόπους που διαχειρίστηκε τις ομοφοβικές αντιδράσεις μετά την είδηση της σχέση της με την πρώην ποδοσφαιρίστρια. Θυμάται πώς μια φίλη της μητέρας της την πήρε τηλέφωνο και της είπε: «”Λοιπόν δεν γίνεται να είναι αλήθεια. Θέλω να πω η κόρη σου δεν είναι γκέι”».

Σε αυτό, η Sophia Bush επαίνεσε την υποστήριξη που της έδειξε η μαμά της. «Η μαμά μου θεώρησε ότι ήταν προφανές, από τον τρόπο που η φίλη της τόνισε τη λέξη, ότι το εννοούσε επικριτικά», γράφει συγκεκριμένα και προσθέτει: «Και ξέρετε τι είπε η μαμά μου; “Αχ, γλυκιά μου, νομίζω ότι είναι αρκετά γκέι. Και είναι ευτυχισμένη”».
Δες και αυτό!