Στην ΕΡΤ3 συζήτηση για την ισότητα στον γάμο με έναν ιερέα

20/12/2023
από
Εν μέσω μιας συνεχόμενης, και τις περισσότερες φορές ομοφοβικής, συζήτησης για την ισότητα στον γάμο, εκπομπή της ΕΡΤ3 κάλεσε τη Στέλλα Μπελιά να τοποθετηθεί για το θέμα, χωρίς όμως να την ενημερώσει για την παρουσία του ιερέα.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Τριτολογίες», έκανε ρεπορτάζ για τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα αλλά και γάμο, ρωτώντας διάφορα άτομα στον δρόμο την άποψη τους. Στη συνέχεια, στο πλατό βρέθηκε ο πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος ο οποίος εξέφρασε μια ομοφοβική ρητορική, πολλές φορές συγκεκαλυμμένη από βαρύγδουπες δηλώσεις και κενά φιλοσοφικά επιχειρήματα.

Μεγαλύτερο ζήτημα είναι όμως, ότι δεύτερη καλεσμένη ήταν η Στέλλα Μπελιά η οποία κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα χωρίς να γνωρίζει την ιδιότητα του προηγούμενου προσκεκλημένου. Ο τελευταίος εξέφρασε επικίνδυνα ομοφοβικά και κακοποιητικά «επιχειρήματα», μεταξύ των οποίων κάποια συνέδεαν την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ξεκίνησε να μιλάει η πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, απαντώντας στην ομοφοβία του προηγούμενου, η δημοσιογράφος την διέκοψε με το επιχείρημα ότι ο χρόνος του ιερέα είχε τελειώσει.

Φυσικά, και μόνο η παρουσία ενός προσώπου της Εκκλησίας στη συζήτηση ενός τέτοιου κοινωνικού θέματος είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη, καθώς γνωρίζουμε την ομοφοβία που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο. Αλλά και πέρα από την ομοφοβία, το να καλείται να μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, και με το μανδύα του υποτιθέμενα ειδικού και μορφωμένου, ένας ιερέας, είναι επίσης προβληματικό.

Η εκπομπή όφειλε να ενημερώσει την επόμενη καλεσμένη, κι αφού δεν το έκανε όφειλε να την αφήσει να απαντήσει σε αυτόν τον επικίνδυνο και ομοφοβικό λόγο.

Για το τέλος ας κρατήσουμε τα λόγια της Στέλλας Μπελιά: «Προσπάθησα να καταλάβω τις ενστάσεις του προηγούμενου ομιλητή, αλλά δεν τις κατάλαβα. Δεν τις κατάλαβα γιατί έθεσε ένα ζήτημα ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζούμε τη βαθύτερη αλήθεια μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ.
Δες και αυτό!