Λογαριασμός ιερέων στο Facebook μοιράζει άφθονη ομοφοβική «αγάπη»

26/09/2023
Ένας λογαριασμός δύο ιερέων φαίνεται να σκορπίζει άφθονη (ομοφοβική) αγάπη στους πιστούς της, κάνοντας αναρτήσεις για τους «αμαρτωλούς ομοφυλόφιλους».

Ο λόγος για τον λογαριασμό «Γεώργιος Κελεμπέκης» στο Facebook, τον οποίο διαχειρίζονται (όπως αναφέρεται) οι ιερείς του ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας στις Σέρρες.

Ας δούμε συνοπτικά (γιατί υπάρχει και ένα όριο στην κακοποίηση που μπορούμε να αντέξουμε) κάποιες απο τις πρόσφατες αναρτήσεις του.

Συγκεκριμένα, σε μία που δημοσίευσε χθες μαθαίνουμε για το «πώς ζούσαν οι ομοφυλόφιλοι στην Αρχαία Ελλάδα». 

«Ο Αισχίνης ευθαρσώς καταρρίπτει το μύθο της ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Αθήνα, που κάποιοι έντεχνα σήμερα διαδίδουν! Αναφέρει μάλιστα ξεκάθαρα τις κυρώσεις που προέβλεπε η αθηναϊκή νομοθεσία για όσους συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις…Όποιος λοιπόν έχει καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος αλλά ενεργήσει αντίθετα των διατάξεων του νόμου θα τιμωρείται με θάνατο!

Ήρθε ο Χριστός και άλλαξε την θανατική ποινή, καταδικάζοντας μεν την αμαρτία αγκαλιάζοντας δε τον αμαρτωλό! Η αμαρτία όμως είναι αμαρτία! Η ανωμαλία είναι ανωμαλία! Αλίμονο στη γενιά μας και κυρίως σε κάθε γενιά που έρχεται, καθώς ζούμε ήδη σε μία σοδομική κοινωνία, στην οποία προβάλλεται η ομοφυλοφιλία ως κάτι φυσικό! Η σύγχρονη κοινωνία ήδη “εξάγνισε” την πορνεία, την μοιχεία, την ομοφυλοφιλία, ακόμα και κάτι που παλαιότερα επέφερε ως ποινή τον θάνατο, την προδοσία της Πατρίδας! Σύντομα, μετά την ομοφυλοφιλία θα θεωρηθούν φυσιολογικές η παιδοφιλία, η νεκροφιλία, η κτηνοβασία και ποιος ξέρει ποια ακόμη ανθρώπινη κατάπτωση!», σημειώνει η ανάρτηση, ενώ σε μια άλλη με αφορμή τον Στέφανο Κασσελάκη, διαβάζουμε:

«Όχι, δεν με νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας! Με νοιάζει όμως τι πρότυπα αφήνουμε στη νέα γενιά! Με νοιάζει, η ανωμαλία να μην διαφημίζεται ως ομαλότητα! Με νοιάζει, η αμαρτία να μην πλασάρεται ως κανονικότητα! Και τέλος μην νομίζετε πως αν ένας ανώμαλος, υπερήφανος για την αμαρτία του τόσο που να την επιδεικνύει, γίνει πολιτικός θα είναι καλός• θα είναι τουλάχιστον τα ίδια… με τους άλλους, μόνο που θα έχει ένα κουσούρι παραπάνω! Άραγε, έστω αυτοί οι δεκάδες, που ακόπιαστα τον ψήφισαν και στον τόπο μας, θα ήθελαν να έχουν έναν τοιούτο υιό ή ακόμα χειρότερα έναν τοιούτο γαμπρό στον υιό τους; Σόδομα και Γόμορρα κατάντησε και η Πατρίδα μας! Άραγε ξέρουμε τι απέγιναν τα Σόδομα και τα Γόμορρα; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! Οι “ελεύθεροι” εξυπνάκηδες προοδευτικοί αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να γίνει; Σταματήστε να τρώτε το δόλωμα των Ρότσιλντ και της Γκόλντμαν γιατί κρύβει αγκίστρι!».

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουμε πάνω σε ομοφοβικές αναρτήσεις και δυστυχώς δε θα είναι η τελευταία. Ο κακοποιητικός, ωστόσο, λόγος αποκτά άλλη βαρύτητα όταν εκφράζεται δημόσια από άτομα με αυξημένη απήχηση που κατέχουν και οργανικές θέσεις στο Δημόσιο (αν όντως οι διαχειριστές του λογαριασμού είναι οι ιερείς του ναού).

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!