Ιερέας κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση εναντίον τρανς γυναίκας

27/09/2023
από
Φωτογραφία από efsyn
Δίωξη αντιμετωπίζει ο ιερέας που είχε προβεί σε τρανσφοβική επίθεση πριν ενάμισι χρόνο, για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2022, όταν μια τρανς γυναίκα επισκέφτηκε για πρώτη φορά το συσσίτιο της Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα. Όταν ο ιερέας του Ναού διαπίστωσε ότι είναι τρανς γυναίκα προχώρησε σε τρανσφοβική συμπεριφορά και αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο. Μάλιστα, είχε προβεί και σε εξαιρετικά κακοποιητικά και χυδαία σχόλια, όπως «άνδρας με βυζιά» και «πλάσμα του διαβόλου», τα οποία έχουν καταγραφεί και σε δημοσιευμένο βίντεο.

Το περιστατικό πήρε τέτοιες διαστάσεις ώσπου πυροδότησε μέχρι και την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις και διέταξε έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε τότε με το Red Umbrella Athens (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σύμφωνα με την efsyn, τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προανάκρισης και η απολογία του ιερέα, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Ο ιερέας κατηγορείται για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Δες και αυτό!