Καρδιοχειρουργός απολύθηκε όταν είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια

30/04/2020
από
Καρδιοχειρουργός απολύθηκε όταν είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια

Ένας Τούρκος καρδιοχειρουργός στη Γερμανία απολύθηκε από τη δουλειά του, αφού χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια, την ίδια εβδομάδα, που ο ιμάμης, επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, δήλωσε ότι οι γκέι άνθρωποι φέρνουν «ασθένεια και παρακμή» .

Σύμφωνα με το Birgun, ο Metin Çakır, ο οποίος εργαζόταν στην Κλινική “Karlsruhe Helios” στην Καρλσρούη της Γερμανίας, τη Δευτέρα 27 Απριλίου δημοσίευσε στο Twitter το εξής:

«Ως γιατρός, θα ήθελα να δηλώσω ότι η ομοφυλοφιλία και η τρανσεξουαλικότητα είναι ασθένειες» .

Η κλινική τον απέλυσε την επόμενη μέρα και είπε: «Οι εν λόγω δηλώσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμφωνες με τις αρχές της δράσης στο Helios.»

Τα σχόλια του χειρουργού αντηχούν δηλώσεις που έγιναν στην πατρίδα του, αυτήν την εβδομάδα, από τον ιμάμη επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς. Ο Ερμπάς, στο κήρυγμά του στις 24 Απριλίου στις αρχές του Ραμαζανιού είπε:

“Το Ισλάμ καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Η ομοφυλοφιλία φέρνει μαζί της ασθένειες και αποσύνθεση στη γενεαλογία. Ας συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τέτοιο κακό.”

Αν και η ρητορική μίσους του κληρικού έχουν καταδικασθεί από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από το Δικηγορικό Σύλλογο της Άγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του κόμματός του, υπερασπίστηκαν τα λόγια του ιμάμη.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σε δημόσια ομιλία του, τη Δευτέρα 27 Απριλίου, δήλωσε ότι:

Αυτό που είπε [ο ιμάμης] είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Η επίθεση προς τη διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων αποτελεί επίθεση και προς το κράτος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους.” 

Οι σύμμαχοι του Προέδρου στο δεξιό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο στις επιθέσεις εναντίον των ΛΟΑΤ+ ομάδων, με τον κυβερνητικό αξιωματούχο Ομέρ Τσελίκ να επαινεί τον κληρικό για την «υπεράσπιση των ισλαμικών αξιών» και να κάνει λόγο για «φασιστική νοοτροπία» αυτών που ισχυρίζεται ότι επιτίθενται. «Το πιο φυσικό δικαίωμα των ανθρώπων να μιλούν, σύμφωνα με το σύστημα αξιών που πιστεύουν» είπε ακόμη.

https://avmag.gr/122034/gia-ton-koronoio-eythynontai-oi-omofylofiloi-symfona-me-ton-erntogan/




Δες και αυτό!