Έλουσαν με βενζίνη τρανς γυναίκα και την έκαψαν ζωντανή

09/04/2020

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πέντε άτομα έκαψαν ζωντανή μια τρανς γυναίκα στην Τζακάρτα.

Η ομάδα επιτέθηκε στην 42χρονη Mira στη περιοχή Cilincing.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4 Απριλίου). Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς κατέληξε την επόμενη μέρα.

Η Υuni ανήκει στη ομάδα “Yayasan Srikandi Sejati” για τα τρανς δικαιώματα και ήταν φίλη της Mira.

Δήλωσε στην Jakarta Post ότι πριν την επίθεση, ένας οδηγός φορτηγού είχε παρκάρει το όχημά του δίπλα από το σπίτι της Μira.

Οι γείτονες δήλωσαν πως ο οδηγός κατηγόρησε τη Mira ότι έκλεψε την τσάντα του, το τηλέφωνο και το πορτοφόλι του. Όταν όμως έψαξε τη Mira δεν βρήκε τίποτα.

Παρ ‘όλα αυτά, οι γείτονες λένε ότι στη συνέχεια ο οδηγός θύμωσε περισσότερο και συγκεντρώθηκε αρκετό κόσμος γύρω του. Η συμμορία τότε ενεπλάκη και επιτέθηκε στη Mira.

Μια άλλη φίλη της Mira, η Orin, ήταν επίσης μάρτυρας της επίθεσης. Η Orin δήλωσε ότι τα μέλη της συμμορίας εργάζονταν ως μπράβοι ασφαλείας για τη στάθμευση φορτηγών στη γειτονιά.

“Αφού έδειραν τη Mira, της έριξαν περίπου δύο λίτρα βενζίνης. Όσο της έριχναν τη βενζίνη, της φώναζαν: ‘Θα ομολογήσεις; Αν όχι, θα σε κάψουμε.'”.

Λίγο αργότερα, κάποιος της πέταξε έναν αναπτήρα, βάζοντάς της φωτιά.

Η Mira οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, υπέκυψε στα τραύματά της την επόμενη μέρα.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία παραμένουν ελεύθερα.

Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών της αστυνομίας δήλωσε: «Εξακολουθούμε να ψάχνουμε για τους δράστες. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς, ώστε να τους βρούμε».

Ένας γείτονας της Mira πλήρωσε το κόστος της νοσηλείας και της ταφής της .

Τα ΛΟΑΤ+ άτομα έχουν ελάχιστα δικαιώματα στην Ινδονησία χωρίς να προστατεύονται από τις διακρίσεις.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!