Η JK Rowling εκφράζει για ακόμη μια φορά το αντί-τρανς μίσος της

28/02/2024
από
JK Rowling
JK Rowling
Σήμερα, η βρετανίδα συγγραφέας JK Rowling είναι εξοργισμένη επειδή ο Τύπος αναφέρθηκε σε μια τρανς γυναίκα που καταδικάστηκε για φόνο, ως «γυναίκα». 

Η συγγραφέας του Harry Potter Potter και γνωστή TERF δημοσίευσε ένα απόσπασμα ειδήσεων στο Χ, στο οποίο ο παρουσιαστής των ειδήσεων αναφέρθηκε στη Scarlet Blake – η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 30χρονου Jorge Martin Carreno – ως γυναίκα, όπως είναι το λογικό δηλαδή. 

«Έχω σιχαθεί τόσο πολύ αυτή τη μαλακία», έγραψε η Rowling. «Δεν πρόκειται για γυναίκα. Αυτά #δεν είναι τα εγκλήματά μας». 

Η 26χρονη Blake έγινε γνωστή ως η «δολοφόνος γατών», αφού έδειξε σε ζωντανή μετάδοση τον εαυτό της να σκοτώνει και να ακρωτηριάζει τη γάτα του γείτονά της και στη συνέχεια να την βάζει σε ένα μπλέντερ. Εμπνεύστηκε από το ντοκιμαντέρ του Netflix, Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer. Τέσσερις μήνες αργότερα – στις 25 Ιουλίου 2021 – η Blake στόχευσε τυχαία τον Carreno, τον χτύπησε στο κεφάλι πριν τον στραγγαλίσει και τον σπρώξει σε ένα ποτάμι. 

Η Rowling επαίνεσε επίσης έναν δημοσιογράφο που υπέβαλε επιστολή στον εκδότη της εφημερίδας The Guardian, διαμαρτυρόμενος ότι το άρθρο της για την Blake την ανέφερε ως γυναίκα και όχι ως τρανς γυναίκα. Η καταγγελία τόνισε επίσης ότι «ήταν ένας άνδρας που διέπραξε αυτή τη δολοφονία. Όχι μια γυναίκα».

«Κάθε λέξη από αυτό», έγραψε η Rowling, αναδημοσιεύοντας την καταγγελία.

Προς λύπη πολλών θαυμαστών της, η Rowling είναι ανοιχτά εχθρική προς την τρανς κοινότητα. Έχει ταχθεί υπέρ της «θεραπείας» μεταστροφής, λέγοντας ότι σχεδόν όλοι συμφωνούν μαζί της, ακόμα και όταν διάσημα άτομα καταδίκασαν τα λόγια της. Εξέδωσε επίσης πρόσφατα ένα έντονα τρανσφοβικό βιβλίο. 

Οι αντί-τρανς θέσεις της Rowling είχαν επιρροή ακόμη και στην αμερικανική πολιτική, με τους Ρεπουμπλικάνους να την επικαλούνται για να επιτεθούν στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Μια άλλη εξέχουσα TERF προσωπικότητα, η Kara Dansky, εξέφρασε επίσης την οργή της για τη Guardian, η οποία τελικά συμπεριέλαβε την τρανς ταυτότητα της Blake ως πρόσθετη λεπτομέρεια στο άρθρο.

«Με το “είναι τρανς”, η Guardian εννοεί ότι είναι άνδρας. Όσοι από εμάς παρακολουθούμε στενά αυτά τα πράγματα μπορούμε να δούμε καθαρά τι συμβαίνει, αλλά οποιοσδήποτε άλλος διαβάζει την ιστορία μπορεί εύκολα να νομίζει ότι ο δολοφόνος ήταν γυναίκα. Όλα είναι ψέματα. Είναι gaslighting και πρέπει να σταματήσει».
Δες και αυτό!